Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'ye adliye sarayı

Çiğli'ye adliye sarayı

Bayraklı’da bulunan Adliye Sarayı’ndan daha büyük, daha modern ve daha iyi bir tesisi ilçeye kazandırmak için çalışmalarına hız katan Çiğli Belediyesi, konuyla ilgili son pürüzleri de gidermek üzere. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Adalet Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda arazi tahsisi sağlayacak olan Çiğli Belediyesi’nin projesi hayata geçtiği takdirde bölgede yeni bir hareket başlayacak.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili kararın belediye meclisi tarafından kabul edilmesi ile birlikte, İstasyonaltı’nda bulunan bölgenin planlaması da resmiyet kazandı. Tesis için gerekli planların hazırlanması sonrasında, Adalet Bakanlığı için yer tahsisi konusunda engel kalmazken, son olarak bölgenin imara açılması için sit statüsü ile birlikte ilgili izinlerin çıkması bekleniyor. Yaklaşık 100 dönümü bulan ve bakanlığa tahsis edilmesi planlanan bölgede yer alacak olan İzmir’in en modern ve en büyük adliye sarayının yanı sıra turistik ve spor tesisleri de Çiğli’nin gelişimine katkı sağlayacak.



BAŞKAN SOLAK: İZMİR’İN EN BÜYÜĞÜ OLACAK


Konuyla ilgili açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Karar meclisten geçti. Konuyla ilgili planlamamızı yaptık. İstasyonaltı bölgesinde 2’inci derece de sit alanı olan yeri düşünüyoruz. Uygulama planlarımızı hazırladık. Bu planlar bakanlığa gidecek. Bu süreci bitirdikten sonra da, o bölgede yapılacak turizm, spor ve resmi tesisler oluşturabilmemiz için imarla ilgili yani, yapılaşma ile ilgili engeller ortadan kalkacak. Bizim devam eden projelerimiz var. En azından o bölgenin sit alanı statüsü kalkmasa bile 3’üncü derecede sit alanı statüsüne düşürülmesini bekliyoruz. Bu sonuçlandıktan sonra da bölgede yeni bir adliye sarayı yapmayı düşünüyoruz. Adliye sarayı yapmak için oradaki 80-100 dönümlük arazi için de Adliye Bakanlığı ve Hazine’den destek bekliyoruz. O alan Adliye Bakanlığı’na tahsis edildiği takdirde de İzmir’in en büyük adliyesini yapacağız. Bununla ilgili bakanlık ile birebir görüşmem olmadı ancak, adalet komisyonu başkanımız ile bu çalışmaları yürüttük, Adalet Bakanlığı bu konuda tahsisleri istedi. Ancak planlama yapılmadığı için yer tahsisi sağlayamadık. Artık planlamayı tamamladık, şimdi tahsisi bekliyoruz. Buraya hem İzmir’in en büyük hem de en güzel adalet sarayı yapılacak. Yapılacak olan tesis aynı zamanda bölgenin gelişimine de büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.