Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye genelindeki Alevi dernek ve vakıfları temsilcilerine Çankaya Köşkü’nde iftar verecek. (16.45 -Ankara)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı’nın ATO Congresium’daki...

  • Ege Postası
  • 11.11.2013 - 10:12
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye genelindeki Alevi dernek ve vakıfları temsilcilerine Çankaya Köşkü’nde iftar verecek. (16.45 -Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı’nın ATO Congresium’daki Muharrem ayı iftarına katılacak. (16.45-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hilton Otel’de Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılacak. (10.00-İstanbul)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlık binasında işçi ve işveren sendikalarının genel başkanları ile ‘Üçlü Danışma Kurulu’ toplantısı yapacak. (11.00- Ankara)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi’nin (RİTM), Eskişehir yolu üzerindeki Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde yapılacak tanıtım toplantısına katılacak. (10.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund ile bakanlık binasında görüşecek. (11.30–Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü ile Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın bütçeleri görüşülecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK), 2013 Eylül ayı dış ticaret endekslerini paylaşacak. (10.00-Ankara)

- Avea’nın 2013 ilk 9 aya ait finansal ve operasyonel sonuçları basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. (10.30-İstanbul)

DÜNYA

- Tarihinin en yıkıcı felaketlerinden birini geride bırakan Filipinler'de, yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen ve binlerce kişinin hayatına mal olan Haiyan Süper Tayfunu sonrası kurtarma ve yardım calışmaları devam ediyor. (Cebu)

GÜNCEL

- Türkiye'nin başı 'çocuk kaçırma' olaylarıyla dertte (ÖZEL)
Uluslararası çocuk kaçırma olaylarıyla ilgili Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki sıkıntılar devam ediyor. Bu konuda toplam 99 sorunlu dosya bulunuyor. Bu dosyalardan 23 tanesi gönüllü çözülürken; halen 76 dosyanın başvurusu devam ediyor. Nafakalar konusunda ise yabancı ülkeler Türkiye'den 61 nafaka talebinde bulunurken; Türkiye'nin yabancı ülkelerden nafaka talebi de 24 oldu. Türkiye'den en fazla nafaka talebinde bulunan ülkelerin başında Almanya yer alıyor. Türkiye ise en fazla nafakayı Avusturya'dan istedi.

- Hayatını kaybeden Gazeteci Savaş Ay için Sabah gazetesi önünde ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlenecek. Ay’ın cenazesi, ikindi vakti Fatih Camii’nde kılınacak namazın ardından Topkapı Mezarlığı’nda defnedlecek. (10.00-11.30-14.30-İstanbul)

- TESK tarafından yapılan ‘Arabuluculuk Toplantıları’nın 3.sü Mardin’de gerçekleştirilecek. Toplantıya TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Arbay ve Pakistan asıllı İngiliz Arabulucu Baria Ahmed konuşmacı olarak katılacak. Eğitim toplantısında esnaf ve sanatkarlara yaşanan ticari uyuşmazlıklarda daha az zaman ve daha az para harcayarak arabuluculuk yönetimi ile sorunlarını çözebilecekleri aktarılacak. (13.00-Mardin)

SPOR

- Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Tur kuraları TFF yetkilileri ve 32 takımın temsilcilerinin katılı ile İstanbul’da çekilecek. (14.00-İstanbul)

- PTT 1. Lig’de 13. Hafta Orduspor–Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Adanaspor–Balıkesirspor maçlarıyla tamamlanacak. (20.00)

- A Milli Takım, Kuzey İrlanda ve Belarus maçlarının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla başlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.