Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çin Halk Cumhuriyetinden EXPO’ ya destek

Çin Halk Cumhuriyetinden EXPO’ ya destek

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu üyeleri ve temsilcilerine bir destekte Çin Halk Cumhuriyetinden geldi. Son yıllarda yaptığı atılımlar ve politikalarla dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri haline gelen Çin’e Komünist Partisinin davetlisi olarak CHP, AKP ve MHP'nin temsilcilerinden oluşan bir heyet gitti.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 15:47
Heyette yer alan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar "Çin’de çok başarılı bir çalışma programına katıldık. Yaptığımız toplantılarda İzmir’i de anlatma ve tanıtma imkanı bulduk. Görüşmelerde özellikle EXPO 2020 organizasyonunu gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin desteğinin bizim için önemli ve anlamlı olduğunu dile getirdik. Büyükelçimiz Murat Esenli’ninde hazır bulunduğu toplantıda özellikle Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao EXPO 2020 de İzmir'e destek sözü vermesi bizi, özellikle İzmir'de yaşayan ve siyaset yapan biri olarak beni çok mutlu etti" dedi.

Heyeti Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi büyük salonunda kabul eden Başkan Yardımcısı Li Yuanchao, EXPO 2020 sürecinde İzmir’e destek vereceklerini ve iş birliği içinde olacaklarını belirterek, Türkiye ile dostluklarının eskiye dayandığını bunu geliştirmek gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Akpınar’ın üzerinde EXPO 2020 İzmir logolu saat kulesi hediyesinin üzerine Çin Komünist Partisi Şanghay Komitesi Lideri Yang Xiaodu ise; "İzmir güzel bir şehir. Böylesine güzel bir şehir EXPO 2020’yi sonuna kadar hak ediyor. Geçmişte sizden aldığımız desteğin karşılığını vermek istiyoruz ve EXPO bunun için bir fırsat. Yaptığınız çalışmaları da ilgiyle izliyor ve İzmir’i başarılı buluyoruz. EXPO 2010 Şanghay tecrübesini de sizinle paylaşmak istiyoruz. Bir adım öndesiniz" diyerek İzmir’e olan desteklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.