Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: 'Çare Kemik İliği Bankası'

Çıray: 'Çare Kemik İliği Bankası'

CHP İzmir Mv. PM-Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray; “Melis’in kurtulmasına çok sevindim, Melise ve ailesine geçmiş olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2013 - 11:16
İZMİR- Kamuoyunda, "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen Melis’e uygun donör bulunarak başarılı bir nakil gerçekleştirildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan İzmir Mv. Dr. Aytun Çıray; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde tedavisi süren 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş’a Almanya'da bulunan uygun kemik iliği kök hücresinin başarılı bir şekilde nakledilmesiyle Melis kurtuldu. Melis’in kurtulmasına çok sevindim. Melis’e ve ailesine geçmiş olsun diyorum fakat kemik iliği bekleyen 500 tane daha Melis’in var dedi.
 Çıray; Kemik İliği Bankası’na ne oldu'
 Lösemi hastası Efe Korkmaz’ın geçtiğimiz Temmuz ayında ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı’nın  Türkiye’de kurulacak ilik bankası olan TÜRKÖK’ü (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) kuracaklarına dair söz vermelerine karşın sözlerinde durmadıklarını belirten Dr. Aytun Çıray, 11 Ekim tarihli basın açıklamasında “Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç Efe ölmeli'” diye sormuştu.
 Kemik İliği Bankası kurmanın hiçbir zorluğu olmadığına vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Dr. Çıray sözlerini şöyle sürdürdü: “Üstelik yapılacak iş çok basittir; yanak içinden alınacak küçük bir parçadan doku tiplemesi yapılacak ve bu bilgiler bilgisayar ortamında saklanacaktır. Bir hastamıza ihtiyaç olması halinde donör davet edilerek çok basit bir işlemle hastaya nakil yapılacaktır. Üstelik dünyanın bir çok ülkesi için bu doku tiplemesini Amerika’da yaşayan Antalyalı bir Türk yapmaktadır. Eğer Kemik İliği Bankası’nı, yani TÜRKÖK’ü beş yıl önce bitirseydiniz bugün 300 bin donörümüz olacaktı. Sağlık Bakanlığı’na tekrar soruyorum: Söz verdiğiniz  Türkiye’de kurulacak ilik bankası olan TÜRKÖK’ü (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) ne old? Almanya’da uygun donör bulunamasaydı Melis’in kurtulabilir miyd? Diye sordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.