Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: Demek ki önemli bir yol katettim!

Çıray: Demek ki önemli bir yol katettim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Genel merkez koridorlarında ismi son zamanlarda yüksek sesle dillendirilen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ege Postası’na açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.10.2013 - 16:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ-İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP Genel Merkez koridorlarında ismi son zamanlarda sıklıkla dillendirilen, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ege Postası’na açıklamalarda bulundu.

‘HAYIR’ DEMEM!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu’nun Büyükşehirlerle ilgili talimatı olmadan adaylık açıklamalarından yana olmadığının altını çizen Çıray, “ Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli ve şerefli  bir görev teklif edildiğinde hiçbir CHP'li buna  ‘hayır’ demez" dedi. 

DEMEK Kİ ÖNEMLİ MESAFE KATETMİŞİM

ORC Araştırma şirketinin Ege Bölgesini hedef alan araştırmasında İzmir'in en başarılı milletvekili sıralamasına ilk sırada yer alan, Büyükşehir adaylığı içinde bir çok kesimde ciddi bir teveccüh oluşan Çıray, “ Görevimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Demek ki İzmirlilere layık olma yolunda önemli bir mesafe kat etmiştim” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLER BOŞ VE GEREKSİZ
İsmi Büyükşehir için geçmeye başladığı ilk günden itibaren ‘CHP tabanından gelmiyor’ eleştirilerine de maruz kalan Çıray, “ CHP’nin milletvekiliyim. Bu tür eleştiriler boş ve anlamsız. Tabanın ilçe başkanlarının teveccühü dediklerimi teyit edip eleştirilerin haksız olduğunu gösteriyor. CHP’nin örgütlerini tabanını kahraman örgütler olarak görüyorum. İktidar gücü olmamasına rağmen kendi özel hayatlarından fedakarlık ederek canla başla Cumhuriyeti korumak için mücadele ediyorlar” dedi.

KOCAOĞLU BEKLEMEDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Aziz Kocaoğlu başvuruda bulunmamış ve ‘süreci izleme’ kararı almıştı. İsmi Büyükşehir için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de hem ilçe hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunmamış 'bekleme' şıkkını seçmişti. Başkanlığa resmen talip olan isimler ise Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ve doktor Zafer Gürbüz olmuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.