Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pişkin’den Rusya Büyükelçiliğine Mektup

Pişkin’den Rusya Büyükelçiliğine Mektup

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, Rus Büyükelçiliğine mektup yazarak Gizem Akhan’ın serbest bırakılmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2013 - 10:48
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin ve Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Uluslar arası İlişkiler sorumlusu Gökçe Gökçen, Rusya’da gözaltına alınan 28’i Greenpeace eylemcisi 30 kişilik eylemci grubu için Rus Büyükelçiliğine mektup yazdı. Mektupta Rusya’nın karasuları dışında gelişen bir eylemden ötürü barışçıl haklarını kullanan Greenpeace aktivistlerinin gözaltına alınmasının yanlışlığına dikkat çeken Pişkin, sorunun yalnızca Rus makamları değil, Türk makamlarını da ilgilendirdiğini belirtti.
Rusya’nın iç hukukuna sonsuz saygı duyduklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, gözaltı sırasında orantısız şiddete maruz kalan Türk Vatandaşı Gizem Akhan başta olmak üzere 30 kişilik grubun serbest bırakılması taleplerini Rusya Büyükelçiliğine iletti. Pişkin ayrıca ortaya çıkan bu sorunun yalnızca bir ülkenin iç sorunu olmadığını, iki ülke ilişkilerini etkileyecek sorun olduğunu ifade ederek Rus makamlarının taleplerini dikkate alması gerektiğini vurguladı.
Diplomatik girişimlerinin mektupla sınırlı kalmadığını da belirten Pişkin büyükelçilik yetkililerini ve Rusya’daki Sosyalist örgütleri de telefonla arayacağını ifade ederek, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.