Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray, 'Geçmiş iki bayramın ikramiyeleri emekliye ödenecek'

Çıray, 'Geçmiş iki bayramın ikramiyeleri emekliye ödenecek'

CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP'nin emekliye iki bayramda birer maaş ikramiye sözünü bir adım daha ileriye taşıdı, "geçmiş iki bayramın ikramiyeleri de emekliye ödenecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 14:03
CHP İzmir 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Aytun Çıray, seçim çalışmaları kapsamında Karşıyaka Kadın Gücü Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleriyle buluştu. Latife Hanım Köşkü'nde Karşıyaka Kadın Gücü Derneği üyeleriyle buluşan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP'nin yargı ve medyanın daha özgür olmasından korktuğu için koalisyona yanaşmadığını belirterek, “Yargı özgür olduğunda her şey çözülecek. Dilerim demokrasi kazanır yoksa şu anki rejim bunalımı devlet bunalımına dönüşür" dedi.

CHP'nin iktidara gelmesi halinde emekliye bayram ikramiyesi vaatlerinin geçmişe dönük olarak hayata geçirileceğini belirten Çıray, “İki bayramı geride bıraktık. İktidara gelirsek geçmişe dönük olarak emeklilerin ikramiyelerini ödeyeceğiz çünkü o ödemenin hesabını yapmıştık" diye konuştu.



Hükümetin sağlıkta finansman modelini iyi yapamadığını söyleyen Çıray, “Aşırı israftan paraları bitti. Şehir hastanelerine devletin fazladan ödeyeceği miktar 25 katrilyon lira. Özel hastaneye giden hastadan 8 aşamada katkı payı alıyorlar. Hastaneye girerken ücret pahalı değil ama doktor tomografi yazıyor, 200 lira. Ameliyat isteniyor. Uzman doktora ödenen para farklı, profesöre ödenen para farklı. Aile hekimliğini getirdiler ama yeterli eğitimi vermediler. Aile hekimliği eğitimi alanlara 15 günde sertifika verdiler. Hükümetin getirdiği sağlık sistemini başta destekleyen doktorlar ve eczacılar şu an mağdur durumda. Doktor maaşını alamıyor, eczacı tahsilatçı oldu" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, son olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Halil Taşcı, ülkenin istikrara ihtiyacı olduğunu belirtti. Aytun Çıray, CHP iktidarında gazilere ve şehit ailelerine başta sağlık olmak üzere milletvekillerine verilen hakları tanıyacaklarını hatırlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.