Dolar 34,1615
%0
Euro 38,1768
%0.03
Altın 2.917,190
%-0.1
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: “İzmir Washington sağlıkta işbirliği yapacak”

Çıray: “İzmir Washington sağlıkta işbirliği yapacak”

Bir gün önce Dünya Bankası Yerel Yönetim uzmanları ile bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray’ dün de Washington`un sivil direnişçi Belediye Başkanı Vincent Gray ile görüştü.

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 10:39
İZMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gittikleri ABD iş gezisinde İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Washington Belediye Başkanı Vincent Gray ile görüştü.

Görüşme öncesi Washington Belediyesi Sağlık Direktörü tarafından Dr. Aytun Çıray`a şehrin Sağlık yönetimi’ bulaşıcı hastalıklarla mücadele yöntemleri ve Küresel Tıp Turizmi konusunda Washington belediyesince yapılanlar anlatıldı. Dr. Aytun Çıray `Doğrusu çok iyi organize olunmuş. Sağlık göstergeleri Amerika standartlarının bile üzerinde. Özellikle çocuk ölüm oranları çok düşük. Koruyucu Sağlık hizmetleri açısından ciddi bir denetim mekanizması kurulmuş’ dedi.

Daha sonra 4 milyar dolarlık bütçesi olan ve dünyanın en planlı şehirlerinden olan Washington`un ünlü Belediye Başkanı Vincent Gray ile görüşen Dr. Aytun Çıray’ `Sayın Gray ile Küresel Tıp Turizmi`nin önemi üzerinde durduk. Mahalli seçimler sonrası CHP`nin tekrar iktidar olacağı İzmir ile işbirliği sözü aldım. Yani Washington ile İzmir Küresel Tıp Turizmi`inde işbirliği yapacak’ dedi.

“İkimizde de direnişçi ruhu var”

Konuşmalar sırasında Taksim Gezi Direnişi`nin de konuşulduğunu söyleyen Çıray, `Sadece Tıp Turizmi değil’ demokratik dayanışma konusunda da mutabık kaldık. Kendisi ile bu konuda çok iyi anlaştık çünkü ikimizde de direnişçi ruhu var’’ diye sözlerini tamamladı. Bu arada Vincent Gray sivil itaatsizlik eylemi ile tanınıyor. Obama’nın kemer sıkma politikalarının kurbanı olarak Senato’nun belediye bütçesinde kesintiye gitmesini eleştiren belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri ve 300 kadar destekçisiyle birlikte senato önünde gösteri yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.