Dolar 34,2465
%0.01
Euro 37,6064
%0.02
Altın 2.909,900
%-0.4
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cizre’de bin 374 yıllık tarihi cami restore ediliyor

Cizre’de bin 374 yıllık tarihi cami restore ediliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan ve bin 374 yıllık tarihi olan Ulu Cami'de restorasyon çalışması başlatıldı. Cizre Kaymakamlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında restore edilmeye başlanan Ulu Cami'nin, 2014 Temmuz ayında bitirilmesi...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 13:01
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan ve bin 374 yıllık tarihi olan Ulu Cami'de restorasyon çalışması başlatıldı. Cizre Kaymakamlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında restore edilmeye başlanan Ulu Cami'nin, 2014 Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor.

    Şırnak Valiliği'nin 'Şehr-i Nuh Diriliyor Projesi' kapsamında Cizre İçkale'de yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Cizre'nin en eski camisi olan ve bin 374 yıllık Ulu Cami de restorasyona alındı. Tarihi camide daha önce yapılan restorasyon çalışmasında kullanılan betonlar sökülecek, yerine uygun taşlar konacak.

    Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Şenol Koca, "İslam dünyası ve ilçemiz adına önemli tarihi eserlerden biri olan Ulu Cami restorasyon çalışmalarını ziyaret etmek için buraya geldik. İlçemizde valiliğimizin himayesinde başlatılan 'Şehr-i Nuh Diriliyor Projesi' var. Bu projenin ilk ayağında Cizre İçkale içindeki 81 dönümlük alanın restorasyonu var. Bu çalışmayı başlattık. Bununla birlikte maalesef bizim yeterince sahip çıkamadığımız eserlerimiz var. Ulu Cami gibi, Abdaliye Medresesi gibi, Kırmızı Medrese gibi. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak Ulu Cami'de restorasyon çalışmalarına başladık. Eksiklikleri tamamlayıp inşallah Ulu Camimizi en güzel hale getireceğiz. Aslına en uygun haline getirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.