Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cizre’deki bombalı saldırıya STK’lardan kınama

Cizre’deki bombalı saldırıya STK’lardan kınama

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) üç aileye yönelik bombalı saldırısı, sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından kınandı. Sivil toplum kuruluşları...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 13:24
Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) üç aileye yönelik bombalı saldırısı, sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından kınandı.

Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında, “Başta mütedeyyin ailelere yönelik saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıya uğrayan ailelerin sonuna kadar yanlarında olduğumuzu deklare ediyoruz. YDG-H çetelerinin Kürtlerin huzursuz olmalarını, insanların yollarını kesen eşkiyalar olduğunu ve ucuz kahramanlıkların pirim yapmayacağı gibi, Müslümanlara atılan iftiralara ve yürütülen karalama kampanyalarına sessiz kalmayacağımızı ilan eder; saldırıya uğrayan kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.” denildi.

Cizre’de önceki gün eş zamanlı, 3 aileye el yapımı patlayıcılarla saldırıyı düzenlenmişti. İlçede faaliyet yürüten 5 sivil toplum örgütü, saldırıyı kınadı. Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Hayatan Cami Derneği, Şeyh Esat Cami Derneği, Cizre Nuh Gıda Bankası Muhtaçlarla Dayanışma Derneği ve Nur Eğitim Derneği’nin aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları yayımladıkları basın bildirisiyle saldırıları telin etti.

Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesinde bir araya gelen 5 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını Şeyh Esat Camii Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şakir İşlek okudu. Şakir İşlek, “Bu saldırılar kabul edilemez, YDG-H çetelerinin ve kollarının yapmış olduğu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor, saldırıya maruz kalan ailelere sabırlar dileyip yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” dedi.

“YAPILAN SALDIRI KARA PROPAGANDALARIN SONUCUDUR”

Şakir İşlek açıklamasında, şunları dile getirdi: “İslami kuruluşlar aleyhine bazı Kürt ulusalcıları ve onlarla irtibatlı odaklarca, bu kesime bağlı medya kurumları ve sosyal medya üzerinden yürütülen iftira kampanyası tam bir düşmanlık boyutuna çevrilmiş durumda. Anlaşılan o ki, Suriye Kürdistan'ında Rojava diye adlandırılan bölgede çatışmalı grupları bahane ederek ve yaşanan hadiseler üzerinden Kürt milliyetçi çevrelerinin oluşturmaya çalıştıkları kurgusal ortamın deşifre edilmesi, bu çevrelerin aşırı biçimde asabileşmesine ve saldırganlaşmasına yol açmakta. Bu bağlamda Cizre’de 3 mütedeyyin aileye eş zamanlı gerçekleştirilen çivilerle desteklenmiş ses bombalı saldırı, düşmanlıkta sınır tanınmadığının açık ve somut bir göstergesi olmuştur. Bu saldırı; İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. 'Ben gördüm sen inan. Ben emrettim sana düşen itaat' dayatmalarıyla söz konusu kampanyanın tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması bir takım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurmuştur.”

“MÜTEDEYYİN KÜRTLER HEDEF SEÇİLMİŞ”

Mütedeyyin Kürtlerin hedef seçildiğini açıklayan Şakir İşlek, “Çünkü Suriye Kürdistan’ında güya, İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne dair ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Ve gerek Kürdistan coğrafyasında, gerekse de Ortadoğu’nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm değil, ancak daha fazla kan ve zulüm demek olduğunu ısrarla haykırmıştır. Ne gariptir ki, bunlar on yıllardır devletin ırkçı, inkarcı, baskıcı tutumundan, halkın özgürlük alanının kısıtlanmasından şikayet etmişlerdir. Her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vurmuş, güya muhalif fikirlerin özgürce dolaşımını savunmuşlardır. Bazı çevreler utanmazca ve vahşice bir tutumla kendi fikirlerine muhalif kesimleri sindirmeye çalışmakta, molotofla, ses bombalarıyla baskı altına almaya ve susturmaya yeltenmektedirler. Oysa bu mütedeyyin ailelerin sahip bulunduğu İslami kimliğin bir gereği olarak her ne surette olursa olsun hakkı haykırma ve adaleti ayakta tutma çabası içinde olmayı bir zorunluluk olarak görmekte ve bu çabasını ne pahasına olursa olsun sürdürme kararlılığındadır.” şeklinde konuştu.

“PKK’YA YENİ BİR TAŞERONLUK VERMİŞLER”

PKK’ya yeni bir taşeronluk verildiğini ifade eden İşlek şunları söyledi: “Anlaşılan o ki, PKK yine görev almış, Batıda Kemalist ve sol ulusalcılar İslam’a hakaret ederken, Doğuda da PKK’nın eliyle bir şeyler yapılmak istenmektedir. Gün ışığı gibi açıktır ki, PYD bahanesiyle Müslüman Kürt halkına karşı emperyalistler, PKK’ya yeni bir taşeronluk vermişler. Sonuç olarak PKK her yönüyle deşifre olmuştur. Ucuz hesapları fayda vermeyecektir. Her yönüyle sihirleri ortaya çıkmıştır ve tesiri kalmamıştır. Bu vesileyle kamuoyuna ve tüm halkımıza Cizre’de müteddeyin ailelere yönelik gerçekleşen bu saldırıları lanetlediğimizi duyuruyor. Huzurdan yoksun, halkın kanıyla vampirleşen kesimlerin, Kürtlere ihanet eden zihniyetin halkımıza verebileceği hiçbir şey bulunmadığının, baskı yoluyla muhalifleri sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların karşı çıktıklarından da daha kötü bir esaret sisteminin peşinde koşan zavallılar olduğunun altını çiziyoruz.”

“HUZURSUZLUĞU TETİKLEYENLERE ÇAĞRIMIZ”

Bölgede huzursuzluğu tetikleyenlere bir çağrıda bulunan İşlek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekçi zihniyetin ürünü olan tahammülsüzlük anlayışından gelen başkasını kabullenmeme, hele İslami yapıları kabullenemeyen çevrelere deriz ki, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlığın hiç kimseye faydası olmamış, fayda da görmeyecektir. Mazlumların kanlarıyla, halkı tehdit edip, korkutmakla hiçbir yere varılamaz. Başkasının kanı üzerinde hesap yapanlar da hep hüsrana uğramışlardır. Yine bu vesileyle başta mütedeyyin ailelere yönelik saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıya uğrayan ailelerin sonuna kadar yanlarında olduğumuzu deklare eder. YDG-H çetelerinin Kürtlerin huzursuz olmalarını, insanların yollarını kesen eşkiyalar olduğunu ve ucuz kahramanlıkların pirim yapmayacağı gibi, Müslümanlara atılan iftiralara ve yürütülen karalama kampanyalarına sessiz kalmayacağımızı ilan eder; saldırıya uğrayan kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.