Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar için barış istediler

Çocuklar için barış istediler

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Çocuklar İçin Barış Girişimi üyeleri, devletin tarafı olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere, insan hakları yükümlülüklerini yerine getirerek yaşam alanlarındaki şiddet ve baskıdan vazgeçmesini istedi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 18:22
Girişim adına basın açıklamasını okuyan Toplumcu Psikologlardan Tuğba Şen, savaşın en ağır yükünü çocukların omuzuna bindiğine vurgu yaparak kolluk kuvvetlerinin doğrudan hedefi olan en az 58 çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

Şen, "Çocuklar ebeveynlerinin, kardeşlerinin, arkadaşlarının öldürülmelerine tanıklık etmekte, hatta onların cenazeleri ile aynı ortamda yaşamak zorunda kalmaktadır. Sokağa çıkma yasağı, yaralı ya da hasta çocukların sağlık hizmetlerine ulaşmasını da engellemektedir. Çocuklar hastanelere gidemediği gibi sağlık emekçileri de, hayatları pahasına çaba harcamakta ama çocuklara ulaşamamaktadır" dedi. 

Çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması için gerekli acil taleplerin alınmasını da isteyen Şen, "Türkiye 90'lı yıllarda savaş ortamının bedelini çok ağır ödemiştir ve hala ödemeye devam etmektedir. Bizler kişi ve kurumlar olarak bu savaşın ve çatışmanın sadece bölgede yaşayanların değil, hepimiz üzerinde yıkıcı ve onarılması güç etkileri olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz ve hissediyoruz. Yaşadığımız bu zorlu günlerin telafisi ancak barış, özgürlük ve dayanışmayla mümkündür" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.