Dolar 34,2472
%0.3
Euro 37,8197
%0.13
Altın 2.930,370
%0.5
Bist-100 8.945,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklara bilinçli tüketici eğitimi

Çocuklara bilinçli tüketici eğitimi

Çocukların bilinçli tüketim alışkanlıkları ve üretici davranışları geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan Keçiören Belediyesi, düzenlediği etkinlikte ilköğretim öğrencilerine sebze yetiştiriciliği eğitimi verdi.    Ankara...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:49
Çocukların bilinçli tüketim alışkanlıkları ve üretici davranışları geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan Keçiören Belediyesi, düzenlediği etkinlikte ilköğretim öğrencilerine sebze yetiştiriciliği eğitimi verdi.

    Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği’nin işbirliğiyle “Bilinçli Üretiyorum, Bilinçli Tüketiyorum” adlı etkinlik düzenlendi.

    İlköğretim öğrencilerine yönelik programda 9-12 yaş arası çocuklara Doç.Dr. Gölge Sarıkamış tarafından, sebze yetiştiriciliği ve bakımı konusunda uygulamalı eğitim verildi.
Çocuklara, bugünün ihtiyaçlarını karşılarken doğayı ve doğal kaynakları gelecek nesiller için korumayı göz önünde tutmaları öğretildi.

    ÇOCUKLAR TOHUM EKTİ

    Etkinlik sırasında çocuklar toprağa sebze tohumlarını da ekerlerken, doğanın bir parçası olarak ona hizmet eden insanın, bu hizmet karşılığında doğa tarafından bolluk ve bereket ile ödüllendirildiği ifade edildi ve doğayla uyumlu bir yaşam biçiminin benimsenmesi gerektiği vurgulandı.

    Proje kapsamında çocukların, toprağa ektikleri tohumların fidelere dönüşme sürecini izlemeleri de sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.