Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çolakoğlu'ndan İZKA Yönetimi'ne eleştiri

Çolakoğlu'ndan İZKA Yönetimi'ne eleştiri

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Kalkınma Kurulu'nda alınan öneri kararlarının İZKA yönetim kurulu tarafından dikkate alınmamasını eleştirdi Çolakoğlu "Biz ya kendimizi iyi ifade edemiyoruz ya da bizi anlamak istemiyorlar. Yönetim, acaba bugüne kadar Bakanlar Kurulu’na neyi önerdi'" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2015 - 10:14
EBSO Meclis Salonu'nda toplanlın İZKA Kalkınma Kurulu'nun açılışında konuşan Kurul Başkanı Kemal Çolakoğlu önerileri ilettikleri İzmir Kalkınma Ajansı’nın halen istenen verimliliğe ulaşamadığını söyledi. Yasadan gelen eksiklikler de olduğunu bildiklerini belirten Çolakoğlu, sorunların belirlenmesi ve daha etkin bir kurul için komisyon oluşturduklarını dile getirdi. Çolakoğlu, “Buradaki 100 seçilmiş kurul üyesinin çok daha etkin bir rol alması gerekiyor. Ama bize, 'Yasa size yılda 2 defa toplanın diyor ama siz 4 defa toplanıyoruz. Niye böyle yapıyorsunu? 3 kere yapın yeter’ bile deniyor. Yönetim Kurulu isterse önerilerin üzerine eğilir, istemezse eğilmez. Biz aldığımnız kararları kararları, İZKA yönetimine iletiyoruz. Ama ne kadar dikkate alındığı da ortada! Bizim görevimiz uyarmak. Eğer uyardığımızda yanlış anlaşılıyorsak ya kendimizi iyi ifade edemiyoruz ya da bizi anlamak istemiyorlar demektir" dedi. İZKA Yönetim Kurulu üyelerinin, Kurul'un önerilerinin dikkate alınmasıyla ilgili sözlere ise yasanın kendilerini bağladığını, bu önerileri yapamadıklarını söylediklerini belirten Çolakoğlu, "Acaba İZKA yönetim kurulu bugüne kadar Bakanlar Kurulu’na neyi önerd? Bizler bunun takipçisi olacağız" dedi. İZKA’nın son teklif çağrısını da eleştiren Çolakoğlu şunları söyledi: 

“Son çıkılan teşviklerden birinin konusu, ilçeler arasındaki gelişmişlik farkının azaltılmasını kapsıyor. Bu çağrıya Çeşme Alaçatı’da sörfle ilgili bir proje sunulmuş ama kabul edilmemiş. Sebebi de Yarımada Strateji Planı’nda sörfün yer almamasıymış. Bunları bırakın; bizim artık kendi içimizden önerilerimizin daha iyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum." 

"İZMİR GERİ KALMIŞTIR" DEMEYİN
Çolakoğlu, İzmir’in bugün iyi durumda olduğunu belirterek, kentle ilgili yapılan olumsuz açıklamalara tepki gösterdi. Çolakoğlu, "Hatalarımızı, eksiklerimizi kendi içimizde paylaşalım. Ama çıkıp, aleni şekilde ‘İzmir geri kalmıştır’ demeyin. Evet İzmir ağır, yavaş kalmıştır. Turizm, ticaret kenti olarak Türkiye'nin batıya açılan pencerisidir. Artık İzmir sınıf atlamalı. Bunun yollarından biri de İzmir Adnan Menderes Havaalanının mutlaka İstanbul'dan sonra 2. HUB (aktarma noktası) olmasıdır. İzmir’in Türkiye’ de hiç bir rakibi olmadığına inanıyorum bizim rakibimiz Barcelona, Marsilya gibi kentlerdir" dedi.

SİYASİ İSTİKRAR BEKLENTİSİ
Türkiye’nin en önemli ihtiyacının siyasi istikrar olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, 1999 yılında kurulan DSP, MHP ve ANAP üçlü koalisoyunun ilk döneminde enflasyonun düştüğünü, ihracatın arttığını ancak daha sonra siyasi istikrardan ödün verilerek popülizmin etkin olduğunu 2001 ekonomik krizinin yaşadığını söyledi. Siyasi istikrara Türkiye'nin çok ihtiyacı olduğunu belirten Çolakoğlu, "İnşallah 1 Kasım’dan sonra ülkemizde siyasi istikrar tekrar sağlanır. Bu üzüntülü günlerden birlik ve beraberlik içinde çıkarız. Böylece üzüntülerden değil kalkınmayı, ekonomiyi konuşuruz" dedi. 

İZKA Kalkınma Kurulu toplantısında, İki yıl üst üste Türkiye kadınlar sutopu lii şampiyonu olan ESTİ (Ege Sutopu İhtisas Klubü) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Egeli, yöneticileri, antrönör ve oyunları da katıldı. Egeli toplantıda yaptığı konuşmada İzmir'de olimpik ölçülerde havuz sıkıntısı olduğunu söyledi. İzmir'de bir tane olimpik ölçülerde havuz olduğunu söyleyen, Milli takım'ın havuz sıkıntısı nedeniyle kamplarını İzmir'de yapamadığını belirten Egeli İzmirli yöneticilere çağrı yaparak "lütfen yüzümüzü denize dönelim. İzmir 20-25 sene önce çok başarılı yüzücüler çıkarıyordu. Şimdi yok" dedi. Çolakoğlu ESTİ yöneticilerine başarılarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.