Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Coşkun: Amatör sporun desteklemesi, sporun gelişmesine büyük katkı sağlar

Coşkun: Amatör sporun desteklemesi, sporun gelişmesine büyük katkı sağlar

Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, ülkede amatör spor kulüplerine gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, amatör sporun desteklenmesinin Türk sporunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yeni...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 19:08
Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, ülkede amatör spor kulüplerine gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, amatör sporun desteklenmesinin Türk sporunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürlüğü,Yosgatspor’a verdiği 50 bin liralık desteğin ardından Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) da sponsor oldu. Sezon açılışını Yeni Çeltek 1. Amatör Ligi ismiyle yapacak protokol, Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürü Osman Coşkun ve ASKF Başkanı Hakan Bektaş arasında imzalandı.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürlüğü, Anadolu’da amatör sporun desteklenerek genç yeteneklerin yetişmesini sağlamak amacıyla Yozgat’ta amatör spor kulüplerine sponsor oldu. Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Yozgatspor Kulübü Başkanı Nurullah Nurdoğan, amatör spor kulüpleri ile taraftar temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, yaptığı konuşmada, amatör sporunu bir nebze de olsa desteklemek istediklerini söyledi.

Toplumlarda sporun yerinin sağlıklı bireylerin yetişmesi adına büyük önem arz ettiğini belirten Coşkun, “Bugün eğitim için de aynı şey söz konusudur. Toplumlarda eğitimi destekler, geliştirirseniz o toplumda eğitimi kalkındırmış olursunuz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindir sloganı işte tam da bu noktada hayata geçiyor.” dedi.

Süper Lig'e futbolcu yetiştirmenin parlamentoya milletvekili göndermek kadar değerli olduğunu, bunun da yolunun donanımlı bir amatör spordan geçtiğini vurgulayan Coşkun, “Altyapı sağlam çalışırsa genç yetenekler yetişir. Yozgat’ın profesyonel ligde futbol oynayan futbolcularının iyi desteklenen amatör futbolla gerçekleşebilir. Ekonomileri gelişen illerin profesyonel liglerde mutlaka bir temsilcisi bulunmaktadır. Spor kulüplerinin başarısının şehirlerin ekonomileri ile direk bağlantılı olduğu bir gerçektir.”diye konuştu.

Yozgatspor ve Amatör Spor Kulüplerine Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nin her zaman destekçi olacağını söyleyen Coşkun, şöyle konuştu: “Yeni Çeltek Kömür İşletmesi, devletin her geçen gün büyüyen, yeşeren, filizlenen bir kurumu maden işletmesi. Bu gelişimin Anadolu’ya, Anadolu sporuna katkı sağlaması adına üzerimize düşen sorumluluk ve ahde vefa var. Bu vefayı Allah’ın izniyle sonuna kadar Yozgat’a, Yozgat’ın sporuna yansıtmak adına üzerimize düşeni sonuna kadar yerine getireceğiz. Benim de kamoyundan, Yozgat basınından isteğim, devletin, yani hepimizin kuruluşu olan Yeni Çeltek ile ilgili gelişmeleri bizimle paylaşmalarıdır. Hatasız kul olmaz, bizim de hatalarımız olabilir. Önemli olan devletin bir kurumu olan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ni hak ettiği yere getirmektir. Yeni Çeltek büyürse Türk milleti büyür, Anadolu büyür, amatör spor büyür.”

ASKF Başkanı Hakan Bektaş da desteklerinden ötürü Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun’a teşekkür etti.
Yozgatspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Nurdoğan ise Yozgatspor ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na verdiği destekle Yozgat adına Osman Coşkun’un önemli görev ve sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, Coşkun ve ASKF Başkanı Bektaş, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi tarafından sağlanacak 50 bin liralık desteğin protokolüne imza attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.