Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çubuk'ta camilere Ramazan bakımı

Çubuk'ta camilere Ramazan bakımı

Ankara Çubuk Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan cami ve mescitlerde bakım, temizlik ve ilaçlama çalışmaları yaptı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5'er kişilik ekip ilçedeki ibadethaneleri...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 09:49
Ankara Çubuk Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan cami ve mescitlerde bakım, temizlik ve ilaçlama çalışmaları yaptı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5'er kişilik ekip ilçedeki ibadethaneleri temizledi. İlçe genelinde 35 caminin tüm halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce camilerin tüm alanları da hijyenik koşullara uygun hale getirilerek, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Ayrıca bazı camilerden gelen taleplere göre çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım tamiri, bordür ve karo döşenmesi gibi işler ile cami bahçelerinin ağaçlandırılması çalışmalarını da yerine getiriyor. Bahçeleri müsait olan camilere ise vatandaşların sohbet edebilmeleri için kamelya ve banklar yerleştiriliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Özellikle Ramazan ayında camilerin vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıldığını ifade eden Özden, "Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yaptık. Ramazan ayında büyük bir yoğunluğun yaşanacağı camilerimizi daha temiz hale getirdik. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak için ilçe genelindeki çalışmalarımız devam edecek. Yapılan çalışmalar sayesinde ilçe halkından teşekkür ve dua alıyoruz." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Bilal Kara ise Ramazan boyunca merkezde bulunan Kuba Camii'nde hatimle teravih namazı kılınacağını ve 35 camide ise mukabele okunacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.