Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesine katıldı

Devlet ve Hükümet Başkanları’nın katıldığı NATO Olağanüstü Zirvesi Ukrayna gündemiyle çevrimiçi toplandı. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Zirvenin açılışında NATO’nun Ukrayna halkı ile dayanışma içinde olduğu belirtildi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2022 - 18:04

NATO Olağanüstü Zirvesi Ukrayna gündemiyle Devlet ve Hükümet Başkanları’nın katılımıyla saat 17.00’da çevrimiçi toplandı. Zirve basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maslak’ta bulunan Milli Savunma Üniversitesi’nden katıldığı zirvede NATO devlet ve hükümet başkanları, Ukrayna’daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüştü.

Zirvede ayrıca liderler, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeleri ele aldı. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kapalı oturuma geçilmeden önce yaptığı açıklamada “Ukrayna'nın cesur halkıyla birlikte, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tam olarak destekliyoruz. (Ukrayna) Kendini savunma güdüsüyle hareket eder ve kendi yolunu seçme hakkına sahiptir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı, zirveyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Açıklamada “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Zirvesi’ne video konferans yöntemiyle katıldı. Zirvede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askerî müdahalesi görüşüldü” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.