Dolar 34,1742
%0.03
Euro 38,1961
%0.08
Altın 2.922,670
%0.08
Bist-100 9.751,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül, rektör arkadaşını ziyaret edip üniversiteye ağaç dikti

Cumhurbaşkanı Gül, rektör arkadaşını ziyaret edip üniversiteye ağaç dikti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yalova ziyareti kapsamında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu ziyaret etti. Okuldan arkadaşı olan Eruslu ile birlikte üniversite bahçesine ağaç diken Gül, Mühendislik Fakültesi ek hizmet binasının...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 17:19
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yalova ziyareti kapsamında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu ziyaret etti. Okuldan arkadaşı olan Eruslu ile birlikte üniversite bahçesine ağaç diken Gül, Mühendislik Fakültesi ek hizmet binasının temelini attı.

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Yalova’nın cazibe merkezi olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “İl ziyaretlerimde üniversiteleri mutlaka ziyaret ediyorum. Türkiye’de birçok yeni üniversiteler kuruldu. Bu üniversiteler içinde en çok avantajı olan üniversite Yalova Üniversitesi’dir. Hem İstanbul’a yakın, hem İstanbul’un içinde hem dışında. Bursa, Kocaeli’ye yakın. Marmara’nın hem içinde hem dışındadır. Böyle büyük bir avantajı var. ‘Bu üniversite en iyi hocaları getirelim, en iyi imkanları verelim’ diye bir şey yok. Herkes buraya gelmek isteyecektir.”

Üniversiteler arasında başarı için rekabet bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Burayı, Türkiye içinde en iyilerle yarışan, Türkiye dışındaki üniversiteler ile yarışan bir üniversite yaparsak o zaman görevimizi yapmış oluruz. O zaman üniversiteleri kamu kuruluşu gibi düşünürsek bu çok büyük bir kamu israfı olur. Nihayetinde üniversiteler kamu kaynağını kullanıyorlar. Üniversiteler için çok büyük bütçeler ayrılıyor. Türkiye’yi dolaştığım zaman şehirlerde en güzel kampuslar hem üniversite alanlarına aitler. Bu demek ki, büyük kamu kaynakları ayrılıyor. Bu üniversiteler ne kadar donanımlı genç yetiştirirsek, mezun ettiğimiz öğrenciler sadece illerinde ve Türkiye’de değil dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyette, kapasite ile bilgi donanımı ile mezun olurlarsa o zaman yukarıda olmuş oluruz.”

Yalova Üniversitesi’ni iyi yerlerde görmek istediğini anlatan Gül, “Bu gerçekleşmezse kendimizi de sorgulamamız gerekir. Ne ihtiyacınız varsa bunu da bilelim. Yalova’da herkes sizi destekliyor. Kısa sürede içinde herkesin öğrenci olarak girmeye yarıştığı, en üst sırada öğrenci olan bir üniversite haline gelmeniz, bizim sizden arzumuz, talebimizdir. Bunu da yapacağınıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör Eruslu ise kampus alanı içindeki 3 bin 991 fidan dikilen 201 dönümlük alana Abdullah Gül Ormanı ismini vereceklerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.