Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunu kapattı

Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunu kapattı

Cumhuriyet Gazetesi ani bir kararla İzmir’deki bürosunu kapatma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 13:48
Gazetenin İzmir bürosu 49 yıldır çalışıyordu. Büronun yaklaşık 25 yıldır temsilciğini yapan Serdar Kızık dahil toplam 10 personel de şaşırtan kararla işsiz kaldı. Gazete yönetimi çalışanların tazminatların ödeneceğini açıkladı.

Gazetenin büroda çalışan 10 personelle 1 Ocak itibariyle yollarını ayıracağı da öğrenildi.

Gerekçe olarak ekonomik sebeplerin gösterildiği de kaydedildi. 


CUMHURİYET'İN BİR KALESİ DAHA DÜŞTÜ
Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, Cumhuriyet Gazetesi'nin İzmir Bürosu'nun ''ekonomik zorluklar'' gerekçe gösterilerek kapatılmasını anlamakta güçlük çektiklerini bildirdi.
Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, Türk siyasetinde önemli yeri olan Ege Bölgesi ve İzmir için, yaklaşık 50 yıldır sadece haber üreten, cunta ve askeri darbelere karşı ayakta kalan Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği'nin bugün ''ekonomik zorluklar'' gerekçe gösterilerek kapatılması ve 10 basın emekçisinin kapı dışarı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hüner, şunları kaydetti:
''Siyasi baskılar karşısında yılmadan direneceklerini hemen her gün anlatan gazete yönetiminin bu kararı almasının ardında  neler yattığını bilmek istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası, 13 yıldır grevde bulunduğu iş yerinde, Cumhuriyet'in direnişine destek olmak ve çalışanları korumak için bugüne değin hiçbir yaptırımda, eylemde bulunmadı. Ancak, gelinen noktada üyelerimizin temsilcilik kapatılarak kapı dışına bırakılmasına tepkimiz bugün olduğu gibi yarın da her platformda katlanarak sürecektir.

Cumhuriyet yönetimi bugünlere gelinceye dek, ekonomik tasarrufu gerekçe göstererek iş yerinde daha önceleri de faturayı çalışanlarına çıkarmayı bir sürekliliğe dönüştürmüştü. Bu süreçlerde ne yazık ki, işten çıkarmaların ardından, daha büyük maliyetlerle yeni çalışanlara kapı açıldığı gözden kaçmamıştır. Gazete yönetimini Ege ve İzmir için büyük önemi olan temsilcilik kapatma ve gazetecileri yeni yıla 2 gün kala işsiz bırakma kararını bir kez daha gözden geçirmeye çağırıyoruz.''

İGC'DEN AÇIKLAMA 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen Cumhuriyet İzmir Bürosu'nun kapatılması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Dikmen,10 basın emekçisinin daha yeni yıla işsiz girdiğini belirtirken şöyle dedi:

"Her gazeteci kıyımı ardından sığınılan ekonomik gerekçeler ifadesi Cumhuriyet'in, emeğin ve çağdaşlığın savunucusu olduğuna inandığımız Cumhuriyet Gazetesi'ne hiç yakışmadı. İzmir Basını'nın son 50 yılına damgasını vuran Cumhuriyet İzmir Bürosu'nun kapatılması, demokrasi ve cumhuriyetimizin sınavdan geçtiği bu zor günlerde çağdaş, ilerici, aydın kesimin saflarında ciddi bir eksiklik yaratacaktır. Pek çok başarılı gazetecinin yuvası olan, çok sayıda genç gazeteciyi yetiştiren ve Türk Basını'na kazandıran Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nun kapatılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İzmir'de sadece Aralık ayında toplamda 25 gazeteci siyasi, ekonomik ve başka nedenlerden dolayı işsiz kaldı. Her yılbaşında alıştığımız gazeteci kıyımı bu yıl da sürdü. Bu vesileyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak işsiz kalan arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.