Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DASK’tan yeni reklam filmi

DASK’tan yeni reklam filmi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), ‘Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun’ sloganlı yeni reklam filmi yayına girdi. Oyuncu kullanılmadan çekilen ve sokak röportajlarından oluşan filmde vatandaşlara...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 15:08
Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), ‘Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun’ sloganlı yeni reklam filmi yayına girdi. Oyuncu kullanılmadan çekilen ve sokak röportajlarından oluşan filmde vatandaşlara “Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız'” diye soruldu.



Reklam kampanyasının ‘Deprem geçecek hayat devam edecek’ söyleminin bir devamı niteliğinde olduğunu belirten DASK Koordinatörü İsmet Güngör şunları ifade etti:

“‘Zorunlu misafirlik’ konseptini 2012’de yaptığımız kamuoyu araştırması sonucu ortaya çıkan bulgularla oluşturduk. Van depremlerinde evleri hasar gören ve bir süre yakınlarının yanında yaşamak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı sosyolojik travmayı yansıtacak en iyi tanımın ‘zorunlu misafirlik’ olduğunu gördük. Bu sebeple, kampanyamızda zorunlu deprem sigortasının yokluğunda karşılaşılacak ‘zorunlu misafirlik’ durumuna odaklandık.”

“Çok zor bir soru, bilmiyorum.”, “Sokaklara, kime misafir olayım.”, “Aklıma hiçbir şey gelmiyor.”, “Hiç düşünmedim, ortalıkta kalırım vallahi.” gibi cevapların ağırlıklı olduğu reklam filmi, izleyicileri zorunlu deprem sigortası yaptırmaya çağırıyor. ‘Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun’ sloganıyla sonlanan videoda, DASK’ın Van depreminden sonra 7 bin 500 zorunlu deprem sigortalı konuta 120 milyon TL hasar ödemesi yaptığı bilgisi de paylaşılıyor.
İlancılık Reklam Ajansı tarafından hazırlanan DASK’ın yeni reklam kampanyasının prodüksiyonu Shortcu’a ait. Onur Somer’in yönetmenliğini üstlendiği film için İstanbul’un dört ayrı bölgesinde bir günde 100’ü aşkın kişiyle sokak röportajı yapıldı.




Reklamda görev alan kurumlar ve şahıslar şöyle:

Reklamveren: DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu)
Reklamveren Yetkililer: İsmet Güngör, Serpil Öztürk, Müge Başgu
Reklam Ajansı: İlancılık Reklam Ajansı
Müşteri İlişkileri: Viki Belman, İlker Barouh, Lora Cemal
Yaratıcı Grup: Mithat Çalışkan, Eymür Oskay, Yılmaz Şahin
Yönetmen: Onur Somer
Prodüksiyon: Shortcut
Post Prodüksiyon: 8 mm
Animasyon: İmaj

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.