Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEPO- EFES açılışa hazır

DEPO- EFES açılışa hazır

Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Selçuk ve bölgenin dünyaya açılacak olan ticaret kapısı özelliğini taşıyan DeppoEfes İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımı ile 15 Mart Cumartesi günü Saat 11.00’de açılacak.

  • Ege Postası
  • 14.03.2014 - 13:36
İZMİR- Soğuk hava depoları, ofisler ve diğer hizmet alanlarını kapsayan büyük kompleks, ticaret üssü olacak ve çiftçilerin yüzünü güldürecek olan DeppoEfes, Selçuk’un ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak. Selçuk’a istihdam, ekonomik güç ve prestij kazandıracağını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, tesisin açılışına hazırlandıklarını ve bu büyük projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.
Başkan Ülgür, “Tarımda çok önemli bir ürün çeşitliliğimiz var ve coğrafi konumu nedeniyle Selçuk’un bu projeyi çok önceden hak ettiğini düşünüyorum. 20 milyon liralık bu büyük yatırımlı projeyi tamamlamak bizim için gurur verici . Amacımız bölgenin tarım ürünlerinin katma değerini arttırmak , piyasanın bozuk olduğu dönemlerde çiftçimizi korumak zarar görmesini engellemek, ticaret üssü yaratmak, tarım tekniklerini geliştirmek ve dünyaya açılan bir ticaret kapısı yaratmaktı. Tüm bu amaçlar  için çıktığımız bu yolda çalışmalarımızı tamamladık. Ege’nin en büyük Meyve sebze işleme ve soğuk hava tesisi tarımda ticaret üssü olacak” dedi.
 
DEPPOEFES her geçen gün büyüyecek
 Tarımsal sanayi alanı içerisinde yer alan  Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi’nde inşaatlar tamamlandı. Önümüzdeki aylarda makine donanımını da tamamlayacak olan Selçuk Belediyesi Meyve Sebze Paketleme Tesisi sayesinde ürünler  sayılabilir ve izlenebilir şekilde  uluslararası pazara sunulacak. Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi için 2 milyon 600 bin liralık kamulaştırma yapıldığını,  92 bin 200 lira  proje bedeli olan çalışmanın 1. etap ihale bedeli 5 milyon 277 bin lira, 2. etap ihale bedeli 7 milyon 859 bin lira olduğunu dile getiren Başkan Ülgür, “Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi’nin ilk etap inşaat ihalesi Eylül 2012’de yapıldı ve Kasım 2012’de inşaatına başlandı. İkinci etap makine tesisat ve çevre düzenleme ihalesi ise Nisan 2013’te yapıldı ve Haziran 2013’te uygulamaya başlandı. Yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin yapımına İzmir Büyükşehir Belediyesi de 9 milyon 195 bin 200 TL’lik katkı sundu. Önümüzdeki günlerde  açılışı yapılacak tesisin makine teçhizat yatırımlarını da tamamladıktan sonra Temmuz 2014’ten itibaren dünya pazarına açılmayı sağlayacak gümrük sahaları gibi yeni yatırımlarla alan büyümeye devam edecek” dedi.
 
Tesisle ilgili rakamlar
 40 bin metrekare alan üzerine kurulan DeppoEfes’in, 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı 14 bin 600 metre kare inşaat alanı, 5 bin 540 metre kare depo alanı bulunuyor. 1600 metrekare idari alan, 3 bin 600 metre kare meyve sebze işleme holü, 4 ü sarartma özellikli 25 soğuk odasına sahip tesiste, 15’i ana 12’si sekretaryadan oluşan 27 ofis yapıldı. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan Ege’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Türkiye’nin örnek entegre tesisi olacak.
 

 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.