Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
#DİRENAĞAÇLIYOL

#DİRENAĞAÇLIYOL

Satış ihalesi gerçekleşen Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi için süreçte kamuoyu oluşturamadığı ve eylemlere yeterli desteği veremediği için eleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı, #Direnağaçlıyol sloganıyla yola çıktı. Cuma günü saat 12:30’da Ağaçlıyol’da Sanayi Metro Durağı’nda gerçekleşecek eylem iki bölümden oluşacak.

  • Ege Postası
  • 22.10.2013 - 12:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kent gündeminde uzun süre yer alan Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleyle satılan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait Bornova Ağaçlıyol’daki arazilere yönelik CHP İzmir İl Başkanlığı büyük bir eylem hazırlığına başladı.

#DİRENAĞAÇLIYOL

Satış ihalesi gerçekleşen Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi için süreçte kamuoyu oluşturamadığı ve eylemlere yeterli desteği veremediği için eleştirilen CHP İl Başkanlığı, #Direnağaçlıyol sloganıyla yola çıktı. CHP İzmir Çevre ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu’nun yürüttüğü çalışmalar hız kazanırken, eylemin miting havasında geçmesi için kentin bir çok noktasına pankart asmaya başlayan İl başkanlığı bastırdığı broşürleri de ilçe örgütlerine dağıtacak.

CUMA 12:30
Cuma günü saat 12:30’da Ağaçlıyol’da Sanayi Metro Durağı’nda gerçekleşecek eylem iki bölümden oluşacak.

ÖNCE ZİNCİR SONRA YÜRÜYÜŞ
Belediye başkanları, milletvekilleri, il yönetimi, ilçe başkanları , partililer ve vatandaşlardan oluşacak kalabalık Ağaçlı Yol’da iki sıra halinde ele ele tutuşarak zincir oluşturacak ‘yeşile dokunma’ diye slogan atacak. İki sıra halindeki halkanın içinde ise davet edilecek çevreciler motosiklet ve bisikletlerle ellerindeki pankartlarla gösteri yapacak.Daha sonra ise katılımcılar Ağaçlıyol boyunca yürüyerek sloganlar atacak.
Gezi eylemleri sonrası kurulan platformların eyleme destek vereceği öğrenildi.

SATIŞ GERÇEKLEŞTİ ONAY BEKLENİYOR
Bornova Ağaçlı Yol yakınlarındaki Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü bina ve şantiyesinin olduğu 54 dönümlük alanın ihalesi 120 milyon 420 bin TL'yle Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu’nda kalırken, Karayolları'nın aynı bölgede başka bir parselde satışa çıkarılan 27 bin 339 metrekarelik araziye ise 26 Eylül'de yapılan pazarlıkta en yüksek teklifi 76 milyon 300 bin TL'yle Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş. vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.