Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK üyeleri 15-16 Haziran'ı unutmadı

DİSK üyeleri 15-16 Haziran'ı unutmadı

DİSK, 15-16 Haziran ‘İşçi Direnişi’nin 46’ıncı yıl dönümünde meydanlara indi. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Dostcam Fabrikası’nda işten atılan 120 işçi ile bir araya gelen sendikalı işçiler, kıdem tazminatının kaldırılması yönelik hazırlıklara karşılık genel grev resti çekti.

  • Ege Postası
  • 15.06.2016 - 17:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1970 yılında sendikaların kapatılmasına yönelik girişimlere sokak eylemleri ile yanıt veren DİSK, 46 yıl sonra bir kez daha aynı karşılığı vermeye hazırlanıyor. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükümetin “Taşerona kadro” sözüne karşılık kiralık işçiliği getirdiğini belirterek, işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı önümüzdeki haftalarda İzmir’in yanı sıra tüm Türkiye’de greve gideceklerini duyurdu.

DOSTCAM İŞÇİLERİYLE OMUZ OMUZA

Çiğli’deki kitlesel yürüyüş ve ardından gerçekleşen eylemde söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı; “15-16 Haziran direnişi, DİSK'in kapısına kilit vurmak isteyen patronlara ve iktidara karşı işçi sınıfının başkaldırısıdır. Gözünü emeğin haklarına dikmiş iktidar, kıdem tazminatlarımızı fona devredip iş güvencemizi de tırpanlamak istiyor. Kadın işçilere yarı zamanlı çalışmayı, evden çalışmayı dayatacak, daha da güvencesiz çalıştıracak düzenlemeler hazırlıyorlar. Zorunlu tasarruf adı altında işçilerin açlık ve yoksulluk sınırının altındaki ücretlerine bile el uzatıyorlar. İşçiden topladıkları paralar yandaş inşaat firmalarına gidecek, bankalara gidecek, sermayeye gidecek, savaşa gidecek” şeklinde açıklama yaptı.

DİSK GENEL GREVE GİDİYOR

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik girişimleri ise şöyle yorumladı: “Bu bir hak gaspıdır, kıdem tazminatına indirilen bir darbedir.  Bu konuda sendikalara, emek örgütlerine çağrıda bulunuyorum. Genel grev kararı masaya yatırılmalı.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.