Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağdan inene iş verilecek

Dağdan inene iş verilecek

“İkinci aşamada” dağdan inene iş ve meslek, köyüne dönene toprak verecek.

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 09:00
ANKARA- Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre Hükümet, çekilme tamamlandıktan sonra başlayacak olan “ikinci aşamada” dağdan inene iş ve meslek, köyüne dönene toprak verecek.
Hükümet’in, PKK’nın 8 mayısta başlattığı çekilme sonrasında hayata geçireceği ikinci aşamadaki “restorasyon ve uyum” programından, eve dönenlere iş ve aş sağlanması çıktı. Programa göre, dağdan inen ve herhangi bir eyleme karışmamış olan örgüt üyelerinin iş bulmaları desteklenecek. Yine, aynı şekilde köyüne geri dönen bölge halkına da, konut edinimi ve arsa edinimi konusunda kolaylıklar sağlanacak.
Ekonomik boyutu da var
PKK’nın 8 mayısta başlayan çekilme sürecinden sonra uygulamaya konacak ikinci aşamaya yönelik düzenleme hazırlıkları sürüyor. İkinci aşamada, yeni sürecin sosyal, psikolojik ve ekonomik boyutu da masaya yatırıldı. Bu çerçevede, örgüt üyelerinin eve dönüşlerini ve göç edenlerin de köylerini tekrar dönmelerini sağlayacak, düzenlemeler üzerinde duruluyor. 
Yapılan değerlendirmelerde, eve dönüş ve köye dönüş konusunda bugüne kadar birçok düzenleme yapıldığı ancak, bu düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.