Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Damlacıklılar iftarda buluştu

Damlacıklılar iftarda buluştu

Konak-Yeşildere Tüneli gerekçe gösterilerek doğup büyüdükleri evlerinden koparılmak istenen Damlacık halkı, Halk Evleri üyesi gençlerin öncülüğünde düzenlenen iftarda bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2014 - 11:37
İZMİR-Sorunların kısa süreli de olsa bir kenara bırakıldığı gecede birlik ve beraberlik duygusu ön plana çıktı. İzmir Körfezi’nin en güzel manzarasına sahip mahallede kurulan iftar masası etrafında buluşan Damlacıklılar, tasavvuf müziği eşliğinde oruç açtı. 7’sinden 70’ine her yaştan Damlacıklı’nın yer aldığı iftara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katılarak, semt sakinlerini yalnız bırakmadı.

MAHALLELİ YARDIM İSTEDİ
Evlerini terk etmeme mücadelesi veren semt sakinleriyle birlikte iftar yapan Pekdaş’ı kadınlar biran olsun yalnız bırakmadı. Her fırsatta Pekdaş’a dert yanan mahalleli kadınlar evlerini terk etmeyeceklerini belirterek, sorunun biran önce çözüme kavuşmasını istedi. Pekdaş da Damlacık’ı kurtarmak için çalıştıklarını dile getirerek, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sürdürdüğü bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yol ve kaldırım düzenlemelerinin yapıldığını, binaların da dış cephelerinin boyandığını söyledi.

SIRA DUATEPE’DE
İftar sonrası vatandaşlarla çay içip, sohbet eden Başkan Pekdaş, Damlacık’ta verilen mücadelenin bir benzerinin bu kez tünelin Yeşildere girişinde yer alan Duatepe Mahallesi’nde başlattıklarını, burada da bölge halkıyla birlikte mücadele edeceklerini belirtti. Damlacık sakinleri adına söz alan Filiz Çetin ise Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek, “Damlacık için direniyoruz ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” dedi.     
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.