Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu'nun çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt

Davutoğlu'nun çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt

Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına CHP ve MHP'den anında yanıt geldi. Başbakan Davutoğlu'nun Meclis'teki 506 dokunulmazlık dosyasının birden kaldırılmasına yönelik açıklamasına muhalefet partilerinden yanıt geldi. CHP'li Tezcan, "Hodri meydan, hepsini görüşmeye hazırız" derken, MHP'li Oktay Vural ise "Kürsü hariç tümünün kaldırılmasından yanayız" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 14:16
Başbakan Davutoğlu'nun siyasi partilere yaptığı dokunulmazlık çağrısına CHP ve MHP'den jet yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan, "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Tezcan, "Kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkları, sayı hesabı yapmadan, suç isnatlarıyla ilgili milletvekillerinin yargılanabilmesini savunuyoruz" dedi.

Tezcan şu ifadeleri kullandı:


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" yorumunu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi. Biz kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkların olmamasını savunuyoruz. Bu teklif umut ederim bizim söylediğimiz hattadır. Bu sevindirici bir gelişmedir" dedi.

Tezcan şunları söyledi: "Sayın başbakan akşama kadar süre vermiş akşama kadar süre vermesine gerek yok. Bizimi tutumuz daha önceden nettir ve paylaşılmıştır.Yine de akşama kadar beklemiyoruz. Ama Sayın Başbakan akşama kadar söylediği sözden dönebilir.O yüzden cevabımızı hemen vermeyi yararlı görüyoruz. Dokunulmazlıklar hiçbir şekilde şantaj konusu yapılamaz."


Sayılarla rakamlarla meşgul değiliz. Milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar incelenir ve kaldırılır. Başbakan böyle bir açıklama yapıyorsa elindeki bütün dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e gönderilmesi gerekir."

"HAYIR MI DEDİK'"
MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik" diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi.

HDP'nin de dokunulmazlıkların tümünün kaldırılmasını desteklediği biliniyor.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi.

Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki ifadelerini değerlendiren Bilgen, çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.


HDP'Lİ BALUKEN; DESTEKLİYORUZ!
Ahmet Davutoğlu'nun 'Tüm dokunulamzlıklar kaldırılsın' önerisine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den yanıt geldi: Davutoğlu'nun önerisi bizim bu ilk önerimize uyuyor. Bu açıdan olumlu karşılıyoruz

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken , Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun 506 dokunulmazlık dosyasının ele alınması ile ilgili önerisinin kendi önerilerine uyduğunu, bu nedenle olumlu karşıladıklarını bildirdi. Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada partilere çağrıda bulunarak, "Gelin dokunulmazlıkları parti ayrımı gözetmeden kaldıralım, tüm dokunulmazlık dosyalarını işleme koyalım. 506 dosya çerçevesinde dokunulmazlıkların hepsini bir hamlede kaldıralım" demişti. 

‘BİZİM İLK ÖNERİMİZE UYUYOR'
Baluken Reuters'a yaptığı değerlendirmede, HDP olarak bu konuyla ilgili iki önerileri bulunduğunu, birincisinin Meclis'te bulunan tüm dosyaların komisyona indirilerek değerlendirilmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Davutoğlu'nun önerisi bizim bu ilk önerimize uyuyor. Bu açıdan olumlu karşılıyoruz, tabii ki objektif kriterler, ulusal ve evrensel hukuki normlar çerçevesinde bir değerlendirme yapılması durumunda. Böylece toplumun da rahatlayacağını düşünüyoruz." 

Baluken, ikinci önerilerinin de TBMM'deki bütün milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması olduğunu söyleyerek, bu konuda da gerekli yasal düzenlemelere destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. 


"BİR KERELİĞİNE KALDIRILACAK"
CHP ve MHP'nin Davutoğlu'nun 506 fezlekeye ilişkin çağrısına yanıtı bu şekilde olurken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Turan, "Dokunulmazlıklar bir kereliğine kaldırılacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 donunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti. (NTV)

DEMİRTAŞ:ORTADA MECLİS YOK Kİ, BİZİ MECLİS’TEN ATSAN NE OLUR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, fezlekelerle ilgili “Meclis artık feshedilmiş ve kapatılmış durumdadır. Böyle bir ortamda bizi Meclis'ten atsan ne olur, atmasan ne olur. Ortada Meclis diye birşey yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.