Dolar 34,2112
%0.01
Euro 37,8647
%0.24
Altın 2.914,430
%-0.52
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dayanışma Komitesi'nden Hava-İş'e destek

Dayanışma Komitesi'nden Hava-İş'e destek

Türk Hava Yolları'nda (THY) greve devam eden Hava-iş Sendikası'na Dayanışma Komitesi destek olma kararı aldı. Bu kapsamda komite üyeleri 29 Eylül saat 16.00'da Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminalinden THY Genel Müdürlük binasına...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 14:00
Türk Hava Yolları'nda (THY) greve devam eden Hava-iş Sendikası'na Dayanışma Komitesi destek olma kararı aldı. Bu kapsamda komite üyeleri 29 Eylül saat 16.00'da Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminalinden THY Genel Müdürlük binasına yürüyecek.

Hava İş Sendikası, THY’de grev kararı almasının üzerinden yaklaşık 180 gün geçti. Grev sebebiyle uçuşlarda herhangi bir yaşanmazken, sendika üyeleri bu sürede THY Genel Müdürlük binası önünde eylemlerini sürdürdü. Çeşitli sendika, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri Hava-İş üyelerini ziyaret etti. Son olarak da Dayanışma Komitesi, Hava-İş Sendikası’na destek kararı verdi.

Yapılan açıklamada, "Dayanışma Komitesi olarak, havayolu işçilerimizin ve sendikamızın haklı taleplerini desteklediğimizi, sendikanın ve işçilerin mücadelesinin kazanımlara ulaşması için de dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz. Tüm emek dostu örgütlerini, sendikaları ve diğer sektörlerdeki işçilerimizi, aydınlarımızı, duyarlı yurttaşlarımızı; havacılık işkolu işçilerinin ve Hava-İş Sendikası’nın direniş ve mücadelesini desteklemeye, güçlü bir emek dayanışması içinde olmaya davet ediyoruz. Bu amaçla 29 Eylül saat 16.00’da Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş A kapısı önünde bir araya gelerek THY Genel Müdürlüğü önündeki grev alanına doğru gerçekleştireceğimiz dayanışma yürüyüşüne katılımınızı önemle bekliyoruz." denildi.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 180 gündür THY Genel Müdürlük binası önünde grevlerini sürdürdüklerini söyledi. Dayanışma Komitesi’nin çağrısının kendilerini mutlu ettiğini belirten Ayçin, "Bu tür kitlesel destek yürüyüşünü önemsiyoruz. Komitenin desteği buradaki arkadaşların morallerinin yükseltecek ve bize güç verecek." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.