Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş ve 2 bakan çember altında!

Demirtaş ve 2 bakan çember altında!

Cizre'ye 1 kilometre kala HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iki bakan ve milletvekillerinin olduğu grubu polis çembere aldı

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 11:28
 AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'lilerin, sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bugün de gidemedi. Diyarbakır'dan dün yola çıkan ancak sık ık önlerinin kesilmesi nedeniyle geceyi İdil'de geçiren HDP'liler, sabah saat 04.00'da Cizre'ye gitmek için yola çıktı, ancak geçişlerine izin verilmedi.
Geceyi İdil'de geçiren HDP heyeti sabah saatlerinde Cizreye doğru yürüyüşe geçti. Polis yolu kapatınca HDP heyeti dağ yollarına saparak yürüyüşüne devam etti.
Ancak Cizre'ye 1 kilometre kala polis, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, AB Bakanı Ali Haydar Konca ve milletvekillerinin de olduğu grubu çembere aldı.
HDP'Lİ VEKİLLERLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
İdil ilçe merkezine gelen ve durum değerlendirmesi yapan HDP heyeti, 2 bakan, eş genel başkan ve milletvekilleriyle Cizre'ye gitmek için İdil çıkışına geldi. İdil çıkışında araçlarından inen HDP'liler, yürüyerek asfalt yoldan Cizre'ye gitmek üzere yola koyuldu. Yaklaşık 500 metre yürüyen heyetin önü polis tarafından kesildi. Bu sırada, HDP'liler ile polisler arasında itiş-kakış oldu.
HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Urfa Milletvekilli Osman Baydemir, Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel yaralandığı belirtiliyor. Yaralanan milletvekilleri, Demirtaş ve bakanlar yürüyüşlerine devam ediyor.
Milletvekillerini itekleyerek 'ulan' diye bağıran, gazetecileri tartaklayan polis kalkanlarla grubu çevreledi.
Gazetecilere konuşan Demirtaş, "Cizre'de cenazeler yerde, yaralılar yerde kan kaybından ölüyorlar. Ne Türkiye'nin ne batısı ne uluslararası kamuoyu bu konuda duyarlılık oluşturmuyor. Biz buna sessiz kalmayacağız. Her yerde Cizre konusunda duyarlılık yaratmak için kimin elinde ne imkan varsa harekete geçmeli. Uygulamalar vahşet boyutuna ulaşmış durumda. Bu konuda çılgınca bir karar içerisinde hükümet. Ahlaken, hukuken bunun hesabı sorulmalı. Bu da ancak Cizre'nin sesini dünyaya duyurmakla olur" dedi.
HDP'li Garo Paylan: Polis ablukası altındayız
Heyette yer alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polis ablukası altında olduklarını ve Cizre'ye geçişlerine izin verilmediğini duyurdu. Paylan, polisin kendilerine geçişe izin vermemek için müdahalede bulunduğunu belirtti ve olayla ilgili fotoğraf paylaştı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, emniyet yetkilileriyle görüşürken partili milletvekili, bakan ve gazetecilerin dağlık alandaki bekleyişi sürüyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.