Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtardı, hayatını kaybetti

Denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtardı, hayatını kaybetti

Samsun’un İlkadım ilçesi Batıpark Fener Plajı’nda denize giren Sefer Şen isimli genç, boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak için suya daldı. Çocuğun hayatını kurtarmayı başaran genç, boğularak hayatını kaybetti. Aşırı hava...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 18:33
Samsun’un İlkadım ilçesi Batıpark Fener Plajı’nda denize giren Sefer Şen isimli genç, boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak için suya daldı. Çocuğun hayatını kurtarmayı başaran genç, boğularak hayatını kaybetti.

Aşırı hava sıcaklarından bunalan Samsunlular, hafta sonunu da fırsat bilerek sahillere, plajlara akın etti. Taflan, Dereköy ve Altınkum beldeleri ile Atakum ve İlkadım ilçelerinin sahil ve plajlarında gün boyunca ambulans sesleri, su altı arama timleri, haykırışlar, meraklı gözler ve sessiz bekleyişler eksik olmadı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan boğulma vakalarına ulaşan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Grup Amiri dalgıçları, gittikleri 15 vakada boğulma tehlikesi geçiren gençlerden 13’ünü yaralı şekilde kurtarmayı başardı. Ancak İlkadım ilçesi Fener Plajı’nda denize giren 28 yaşındaki Sefer Şen, kurtarılamadı. Saat 16.30 sıralarında boğulma tehlikesi geçiren başka bir ailenin çocuğunun imdadına yetişen Şen, büyük uğraşlar sonucunda çocuğun hayatını kurtardı.

Aşırı efor sarf edip yorulan Sefer Şen, kendini kurtarmaya çalışırken gözden kayboldu. Durumu sahil güvenlik ekipleri ile İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Grup Amirliği’ne haber veren çevredeki vatandaşlar sudan çıkarak kayalıklara sığındı. Yüzme bilenler ise genci su altında aramaya başladı. Gençlerin arama çabasına daha sonra dalgıçlar da katıldı. Gençlerden birisi tarafından bulunan boğulan gencin bedeni, hızlı şekilde sudan çıkarılarak ambulansa konuldu. Mehmet Aydın Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Şen’in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Grup Amirliği dalgıçları, Taflan beldesi sahilinde denizde kaybolan başka bir genci aramaya devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.