Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizden 'TEKEL bayii' çıktı

Denizden 'TEKEL bayii' çıktı

Kabotaj Bayramı sebebiyle ‘Deniz Temiz Derneği’ (TURMEPA) dalgıçları İstanbul Boğazı’nda temizlik yaptı. Yaklaşık yarım saatlik arama sonunda deniz dibinde lavabodan cep telefonuna kadar çok sayıda cisim bulundu. Dalgıçların çok sayıda...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 12:59
Kabotaj Bayramı sebebiyle ‘Deniz Temiz Derneği’ (TURMEPA) dalgıçları İstanbul Boğazı’nda temizlik yaptı. Yaklaşık yarım saatlik arama sonunda deniz dibinde lavabodan cep telefonuna kadar çok sayıda cisim bulundu. Dalgıçların çok sayıda içki şişesi çıkarması ise dikkat çekti.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı İstanbul’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, TURMEPA farklı bir organizasyonla dikkat çekti. Biri kadın 6 dalgıç Beşiktaş’ta Boğaz’a dalış gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 dakika sonunda dalgıçlar pilden, tabağa, lavabo evyesinden kamera tripoduna, cep telefonundan içki şişesine kadar çok sayıda malzeme buldu. Dalgıçların su altındaki kamerasına da yansıyan görüntülerde suyun bulanık olduğu görüldü. Dalış sırasında Sahil Güvenlik botları da siren çalıp, su fıskiyelerini çalıştırarak görsel bir şölen sundu.

‘DENİZE ÇÖP ATMAK İNSANLIK SUÇUDUR’

Amaçlarının denizlerin ne kadar kirli olduğunu topluma göstermek olduğunu belirten TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, “Denizin bu kadar pis olması çok acı bir olaydır. Buradaki kirliliği asil Türk halkına yakıştıramıyorum. Bir toplum denizini bu kadar acımasızca kirletiyorsa, bunun sonuçlarına kendi çocukları ve torunları katlanacaktır. Denizleri temiz tutmak insani politikadır. Bu denizler tüm dünyanındır.” dedi. Vatandaşları çöplerini hiçbir şekilde denize atmamaya davet eden Özkural, “Denize çöp atmak insanlık suçudur.” diye konuştu.

Denizin dibinin oldukça bulanık olduğunu belirten dalgıç Hanife Küçükler, denizde arkadaşlarını bile görmekte güçlük çektiğini ve bu durumun çok acı olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.