Dolar 34,1377
%0.12
Euro 38,0287
%-0.17
Altın 2.886,510
%0.4
Bist-100 9.884,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli İl Sağlık Müdürü Tekin: Mevsimine göre giyinin, dengeli beslenin

Denizli İl Sağlık Müdürü Tekin: Mevsimine göre giyinin, dengeli beslenin

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, mevsim geçişiyle birlikte oluşan ani hava değişikliklerinin, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların yaygınlaşmasına sebep olduğunu söyledi. Solunum yoluyla bulaşan grip gibi hastalıkların...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 15:27
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, mevsim geçişiyle birlikte oluşan ani hava değişikliklerinin, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların yaygınlaşmasına sebep olduğunu söyledi. Solunum yoluyla bulaşan grip gibi hastalıkların günlük yaşantıyı olumsuz etkilediğini vurgulayan Tekin, “Soğuk algınlığı üç dört günde, gripse genellikle bir haftada kendiliğinden iyileşir. Grip, ani başlar ve 39 derece veya üzeri ateş, üşüme, titreme, kırgınlık, yorgunluk hissi, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrısıyla kendini gösterir. Soğuk algınlığında ise yetişkinlerde ateş görülmez, boğaz ve baş ağrısı, kuru öksürük, hapşırma, burun tıkanıklığı ve akıntısı, daha hafif olarak halsizlik ve bitkinlik gibi belirtilerden ikisi veya daha fazlası görülebilir.” dedi.

Bağışıklık sistemi problemi olan kişiler, kalp, akciğer ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı olanlar, şeker hastaları, yaşlılar ve astımlıların grip yönünden risk grubunda olduğunu belirten Dr. Tekin, “Gripten sonra orta kulak iltihabı, sinüzit, zatürre gibi bakteri kaynaklı enfeksiyon hastalıkları da gelişebilmektedir. Gripten korunmak için risk grubundaki kişiler başta olmak üzere grip aşısını önermekteyiz.” şeklinde konuştu. Solunum yoluyla bulaşan bu tür hastalıklardan korunmanın en önemli şartının temizlik kurallarına dikkat etmek olduğunu anlatan İl Sağlık Müdürü Tekin, “Ayrıca mevsimine göre giyinmeye, vücut direncimizi düşürmemek adına yeterli ve dengeli beslenmeye, dinlenme ve uyku saatlerine, sportif aktivitelerde bulunmaya özen göstermeliyiz. Ellerin sık sık yıkanması, öksürürken veya hapşırırken ağız ve burnun mendille kapatılması, hasta kişilerin ilk üç dört gün kalabalık ortamlara girmemeleri gibi küçük ama önemli tedbirlerle hastalıkların topluma yayılmasını engelleyebiliriz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.