Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli:Söz veriyorum Çiğli ikinci bir çöp faciası yaşamayacak

Denizli:Söz veriyorum Çiğli ikinci bir çöp faciası yaşamayacak

Son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka’da yapmayı düşündüğü Çöp depolama alanı ile ilgili yaptığı çıkışlar ile gündemden düşmeye AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin Çiğli AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis toplantısında gündeminde yine çöp vardı. Denizli konuşmasında çöp depolama alının yanlış olduğunu belirterek, “Size söz veriyorum Çiğli ikinci çöp faciası yaşamayacak. Bunun için elimden geleni yapacağım” dedi

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 09:21
 EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Çiğli AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çöp konusunda son günlerde polemik yaşadığı AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi topa tutarken, Çiğli’de yapılan toplantıdan önce AK Parti cephesinde konun muhatabı AK Parti Milletvekili İlknur Denizli’ye konu ile ilgili basın mensuplarının sorularına Denizli yanıt vermedi. Denizli “Bugün burada bir toplantımız var, burada konumuz o değil, bugün itibarı ile bu konuda bugün itibarı ile bir açıklama yapmayı düşünmüyorum.” Diyerek konu ile ilgili açıklama yapmaktan çekindi. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli kürsünden şöyle konuştu;” Harmandalı Çiğli’nin kaderinde önemli yer tutuyor.Bu günlerde burada verdiğimiz mücadele Çiğliyi de Karşıyaka’yı da Menemeni de tekrar bu kaderi yaşamaması için verdiğim mücadele. Çünkü bahsettiğimiz çöplük sadece Karşıyaka’da değil, Çiğli ve Menemeni de ilgilendiriyor.Eski çöplük alanından kuş bakışı ile sadece sadece 1,5 kilometre uzaklıkta . 15 dakikalık bir yoldan behsediyoruz, yani İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’nin kaderini değiştirmiyor, Çiğlinin çöplük kaderine yeni bir çöplük kaderi ekliyor.buna da birinin dur demesi gerekiyor.

İLK DEFA CHP’LİSİ AK PARTİLİSİ AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYOR

Burada sizinde bir dur demeniz gerekiyor. İlk defa şunu görüyorum, bir çevre melesinde CHP’lisi de AK Partilisi de aynı şeyi söylüyor. CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı ile AK Partili Milletvekili de aynı şeyi söylüyor. “buraya çöplük yapılmaz” Bilimde böyle söylüyor,benim vicdanımda böyle söylüyor.İnsanlar hisleri ile davranıyor. Bu raporlar vs bunun ikinci boyutu.

BU BİR ÇEVRE FELAKETİDİR

İnsanlar oraya gidip bakıyor burada çöplük olmaz diyorlar. Bu bir çevre felaketidir. Bu Çiğli içinde, Karşıyaka içinde, Menemen içinde dönülmez bir yolun başlangıcıdır. Çiğlinin yaşadığı o düşük için marka düşüklük Karşıyaka için de önümüzdeki dönem içinde yaşanacağı bir süreçten yaşanacağını ifade ediyorum. Onun için bu bir çevre mücadelesidir. Bu mücadele attığımız adımın hepimiz tarafından doğru kabul edilir bir sonuçlar olması gerekiyor.


ÇİĞLİ İKİNCİ ÇÖP FACİASI YAŞAMAYACAK

Biz bu kentte katı atık bertaraf tesisi yapacağız, 4 bin ton atık çıkıyor. Ortak akıl belirleyecek, ben yaptım oldu mantığı olmayacak. Buranın yapılması için odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz bu kentte yaşana insanlar ile karar alınması gerekir. İnsanlar bilgilendirilsin. Burada “kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim” sözü vardır ya işte öyle mücadele edeceğim. Gidip bir bakın ondan sonra oraya çöp depolama alanı yapılabilir m? Kararınızı verin. İtiraz edenlerin nasıl itiraz edebildiklerini ve hangi vicdanla itiraz edebildiklerini sorgulayın. Ama dediğim gibi burası ikinci çöplük faciası yaşamayacak. Size söz veriyorum Çiğli ikinci çöp faciası yaşamayacak. Bunun için elimden geleni yapacağım” dedi



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.