Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanser tedavisi gören çocuklar için pedal çevirecekler

Kanser tedavisi gören çocuklar için pedal çevirecekler

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan 3 İngiliz, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklara yardım toplamak amacıyla, 11 bin kilomotre pedal çevirecek. 59 yaşındaki Alf Chappell, 25 yaşındaki Sam Tucker ve 27 yaşındaki Luke Weller, hastanede yapılan törenin ardından, kanser hastası Nur Seda'nın verdiği start ile yola çıktı.

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 11:48
İZMİR - İzmir'den başlayan yolculuk, yaklaşık 4 ay sonra Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkendi Cape Town'da son bulacak. İngiliz bisikletçiler Alf Chappell, Sam Tucker ve Luke Weller, yol boyunca birçok ülkeden geçerek hem Türkiye'yi tanıtacak, hem de kanserli çocuklar için bağış talebinde bulunacak. Toplanacak yardımlar, Dr. Behçet Uz Vakfı'na aktarılarak, kanserli çocuklar için kuvöz, sağlık ekipmanı, bez ve ilaç temininde kullanılacak.

İÇ SAVAŞ GÜZARGAH DEĞİŞTİRTTİ

İlk etapta Fethiye'den başlayıp Suriye ve Mısır üzerinden Güney Afrika'ya geçilmesi planlanan yolculuğun güzergahı, iki ülkedeki iç karışıklık nedeniyle değiştirildi. İngiliz bisekletçiler, İzmir'den yola çıkıp, Çanakkale üzerinrden İstanbul'a gidip, oradan da uçakla Mısır'ın güneyine geçip buradan yollarına devam edeceği belirtildi. İngilizler, Fethiye'de yolculuk yapmadan önce bastırdıkları broşürleri ilçede panolara asıp, esnaftan da bir miktar yardım topladı.

23 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYOR

Kanserli çocuklara bağış toplamak için yola çıkan Alf Chappell, 23 yıldır Fethiye'de yaşadığını söyledi, "Yolculuğun bir bölümünde uçak, kısa bölümünde ise feribota bineceğiz. Bu mesafeler çıkarıldığında bisikletle 11 bin kilimetre yol kat edeceğiz. Dört ay sürecek yolculuğumuzda Türkiye'nin tanıtımını da yapacağız. Bu geziden kendi adımıza 1 lira dahi almayacağız. Masrafları kendi cebimizden karşılıyoruz. Amacımız, kanserli çocuklara yardım etmek. Bunun için bu yola çıktık" dedi.

İNTERNETTEN PAYLAŞILACAK

Fethiye'de 9 yıldır yaşayan ve muhasebecilik yapan Luke Weller ise amaçlarınını kanserli çocuklara yardım etmek olduğunu söyledi. Weller, yolculuk sırasında çekilen fotoğraf ve görüntüleri internet üzerinden, 'www.buvak.com" adresinden paylaşacağını söyledi.

Bir yıl önce ilçeye yerleşen Sam Tucker ise dört ay sürecek yolculuk boyunca dünyanın her yerinden kanserli çocuklar için yardım beklediklerini belirtti.

BU İŞE 5 LİRAYA BEBEK SATARAK BAŞLADIK

Dr. Behçet Uz Vakfı (BUVAK) Başkanı Dişhekimi Ülkü Belkis Karlı, 1987 yılında kurulan vakfın kurucuları arasında eski İzmir valisi Vecdi Gönül ile işadamları Alpaslan Beşikçioğlu'nun yer aldığını, ilk yardım toplama işini 5 liraya bebek satarak başladıklarını söyledi. Karlı, "Vakfa ilk yardımı İngilizler yaptı. Daha sonra Portekiz ve Fransa'dan da yardımlar geldi. Vakfın amacı, gelen yardımlarla, hasta çocuklara ve ailelerine yardım etmektir. Bunların yanında cihaz alımı da var. Bağışta miktar önemli değil, önemli olan bağıştır. Hep birlikte el ele verip, bu çocukları kurtaralım. Bağış yapın, çocukların yüzü gülsün" dedi

ŞAPKALARINA İMZA ATTIRDILAR

BOVAK üyesi çocuklar İngiliz bisikletçilere, şapkalarını imzalatmak için yarıştı. Çocuklar, ellerinde Türk ve İngiliz Bayrakları ile hayırsever İngiliz bisikletçiler Alf Chappell, Alf Chappell ve Sam Tucker'i uzun sürecek yol için uğurladı. Startı kanser hastası olan Nur Seda verdi. Bisikletçilere Türk bisikletçiler de bir süre eşlik etti.(DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.