Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deprem simülatörü, sarsıntı anını Giresunluları, uygulamalı olarak yaşattı

Deprem simülatörü, sarsıntı anını Giresunluları, uygulamalı olarak yaşattı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yürütülen 'Hayata Devam Türkiye' projesi kapsamında Giresun'a gelen deprem simülatörü, programı izleyen vatandaşlara deprem anını uygulamalı olarak yaşattı. 'Hayata Devam Türkiye'...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 16:05
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yürütülen 'Hayata Devam Türkiye' projesi kapsamında Giresun'a gelen deprem simülatörü, programı izleyen vatandaşlara deprem anını uygulamalı olarak yaşattı.

'Hayata Devam Türkiye' projesi Türkiye turu programları çerçevesinde Giresun'a gelen deprem simülatörü TIR'ı ile vatandaşlara, deprem anında ve doğal afetlerde yapmaları gerekenler hakkında görsel ve uygulamalı bilgiler verildi. Güvenli ve güvenli olmayan odaların hazırlandığı simülatörde eşyalardan zarar görmemenin yöntemlerinin öğretildi.

    Hazırlanan simülatörde depremi canlı olarak yaşayan Fuat Yurt isimli vatandaş, "Deneme amaçlı yapıldığı halde ve bunu bildiğim halde baya ürpertici, hiç durmayacak gibiydi. Gerçek depremi yaşamadık ama deneme hali bile zordu. Allah kimseye yaşatmasın." dedi.
    
    Programda basın mensuplarının sorularını cevaplayan AKUT eğitmeni Özden Cambaz, "Projemizin bu sene dördüncü yılındayız. İlk 3 yılında 30 il, 150 ilçe, 45 bin kilometre yol yapılarak 3 milyon insana ulaşıldı. Bu sene ise hedefimiz 22 il, 22 ilçe dolaşarak 15 bin kilometre yol yapacağız ve 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an 8. ilimizde bulunmaktayız. Bundan önce ayrıca 8 ilçeyi de dolaşmış bulunmaktayız. Deprem simülatörümüz var. Simülatörümüzde güvenli ve güvenli olmayan 2 odamız mevcut olup deprem anını yaşatmakta. Deprem anında sabitlenmemiş eşyaların hareketleri gözlenmekte. Ayrıca gittiğimiz il ve ilçelerde özellikle ilköğretim çocuklarına yönelik olarak afet bilinçlendirme semineri, yani deprem, yangın ve sel hakkında bilgiler vermekteyiz. Deprem öncesi alınacak davranış, depren anı korunma yöntemi ve deprem sonrası doğru davranışlar hakkında da bilgiler vermekteyiz." diye konuştu.

    Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projede 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.