Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dergicilik 'MARS Tab' ile tablete giriyor

Dergicilik 'MARS Tab' ile tablete giriyor

Yayıncılık sektörünün giderek dijital alanda daha fazla yer alması kullanıcılar için de yeni fırsatlar sunuyor. Samanyolu Yayın Grubu tarafından hazırlanan ve 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak dijital dergi 'MARS Tab'...

  • Ege Postası
  • 24.09.2013 - 12:19
Yayıncılık sektörünün giderek dijital alanda daha fazla yer alması kullanıcılar için de yeni fırsatlar sunuyor. Samanyolu Yayın Grubu tarafından hazırlanan ve 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak dijital dergi 'MARS Tab' kullanıcıya merhaba demeye hazırlanıyor. 'Şehir, eğitimli, teknoloji seven ve avantgard' tipi kullanıcıyı hedefleyen uygulama ile Samanyolu Yayın Grubu etkinliğini dijital medyada artırmayı hedefliyor.

Samanyolu Yayın Grubu dijital medyadaki varlığını güçlendirecek yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ekim ayında tablet bilgisayar okuyucularıyla buluşacak olan yeni dijital dergi MARS Tab; Güncel, Yaşam, Teknoloji, Kültür-Sanat gibi farklı kategorilerdeki zengin içeriğiyle sıra dışı ve interaktif bir dergi deneyimi sunacak. The Istanbul Edition Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına sektörün önde gelen temsilcileri yanında reklam ve teknoloji şirketleri temsilcileri yer aldı.

Tanıtım toplantısında dijital derginin tanıtımını yapan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, artık reyting ölçümlerinin sosyal medyadaki ilgi ve istatistiklere göre tespitinin konuşulmaya başlandığını belirterek, gelecekte bu tür uygulamaların daha dikkat çeker hale geleceğini ifade etti. Karaca, "İzleyeci profillerinin sürekli değişime uğradığı ve yayın politikalarının da bu yönde değiştiği bir dönemde yaşıyoruz. Artık izlemelerin güncel teknolojik argümanlarla desteklendiği bir döneme giriyoruz. Örneğin sosyal medya kavramının tüm izleyiciler açısından kullanılma biçimi bizi yepyeni bir durumla karşı kaşıya bıraktı. Sosyal ağlarda konuşulma oranları yeni bir tür ölçümlemeye götürdü bütün yapımcıları. Geçtiğimiz günlerde Barselona'da yapılan ölçüm şirketleri toplantısında ben de TİAK Başkanı olarak katılmıştım. Sosyal medyada konuşulmalara göre reyting sistemleri nasıl düzenlenebilir, yeni bir ölçümlere gelebilir m? bunun çalışmaları var. Belki bugün için erken gibi gözüyor ama geleceğin dünyasında sosyal medyada ki konuşmalar da bizi bu noktaya doğru getirecek." şeklinde konuştu.

Derginin direktörü Akın Emre Gülle de istatistiklere göre tablet türü bilgisayar kullanımının arttığını ve bu alanan daha cazip hale geldiğini ifade etti. Gülle, hükümetin başlattığı Fatih Projesi'nin tablet bilgisar kullanımında önemli bir aşama olduğunu belirterek, bunun yakında 12-13 milyon kişinin markadan bağımsız olarak tablet bilgisayar kullanacağı anlamına geleceğini belirtti. Gülle, "Bu da biz medya grupları ve yayın kuruluşları olarak bir şekilde bu insanlara bir şekilde hitap etmek zorundayız demek oluyor." diyerek uygulamanın bundan sonra medya kuruluşlarının önem vereceği bir mecra haline geleceğine vurgu yaptı.

MARS Tab Yazı İşleri Müdürü Kuzey Yıldız, artık okumaktan ziyade özellikle tablet ve akıllı telefon kullanıcılarının izlemeye yöneldiklerini belirtti. Kendilerinin MARS Tab ile yeni bir çağ başlattıklarını ifade eden Yıldız, "Türkiye'de bulunan diğer dergilerin çok fazla interaktif ya da dijital özellik taşımıyor. Genel olarak kullanılan basılı derginin PDF formatında dijitale aktarılmasıydı. Biz her açısıyla içi interaaktivite dolu, okuyucuyu da içinde katan bir deneyim planlıyoruz. Karşımızda iyi eğitimli, şehirli, teknoloji seven avantgard tablet kullanıcılarını hedefliyoruz." dedi.

Yıldız, dergicilikte bir çok alanda yeni denemeleri olacağını da belirterek sürprizlere açık olunmasını istedi. Yıldız, MARS Tab'ın dergi olarak adlandırılmasını ise şu şekilde açıkladı: "İnsanların sevdiği, benimsediği bir dergi kültürü zaten var. Buna platform demek çok doğru değil, çünkü bu süreli bir yayın olacak. Sadece kağıdı kullanmadığımız daha çevreci bir yanı olacak. Bu anlamda dergi tabiri daha sıcak ve güzel. Dijital yayın da diyebilirdik ama bu hali daha sıcak. Eminim ki okuyucu da aynı fikirde olacak. Artık hepimizin elinde boyutları değişse de bir tablet var. Herkes dünyayı buradan takip ediyor. Hiç olmadı mobil versiyonları ile insanlar dünyayı takip ediyor."

Derginin içeriğine ilişkin bilgi veren Yıldız, "Güncel, yaşam, kültür sanat ve teknoloji gibi 4 ana kategorimiz var. Bunların altında da geniş bir alt kategori segmentimiz olacak. Hareketli kapaklarımız, poster imajlarımız, hareketli reklam alanlarımız olacak. Bunların hepsi de sürpriz olacak. Bu nedenle de benzersiz bir deneyim olacak diyebiliriz aslında. Pazarlama açısından da zengin içerikler olacak. 1 Ekim günü Apple Store'da indirilebilir hale gelecek." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.