Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derğirmenci' den Başbakan' a çağrı

Derğirmenci' den Başbakan' a çağrı

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Cuma günü İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayını açılayacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrı yaptı.

  • Ege Postası
  • 12.12.2013 - 15:52
 İZMİR- Trabzon Has Evlat da İzmir Üvey mi'
Başkan Değirmenci, “Sayın Başbakan nasıl Trabzon İl Özel İdaresi Mal varlıkları Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilecek dediyse, İzmir İl Özel İdare Malvarlıkları da İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilsin desin, olsun bitsin bu iş. Trabzon has evlat da, İzmir üvey evlat mı'” dedi.

Trabzon'da başka, İzmir'de başka kanun mu geçerli'
6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunuyla İzmir İl Özel İdaresi'nin de kapanacağını belirten Başkan Serdar Değirmenci, kapanan özel idarenin bütün görevleri ve personeli Büyükşehire devredileceğini söyleyerek, “Görevlerini, personelini devrettiğiniz İzmir İl Özel İdaresinin mal varlığını da Büyükşehir Belediyesine devredin bitsin bu iş. Böylece Sümerbank arazisi kararı
İl Genel Meclisi ile Valilik arasında 4 defa gidip pinpon topu gibi geri gelmez. İzmir boşa zaman harcayıp gerilmez" diye konuştu. Trabzon'daki uygulama İzmir'de neden yapılmıyor'” dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Trabzon'da başka, İzmir'de başka kanun mu geçerli'” diye konuştu.

Başbakan İstesin Olur
Başkan Değirmenci, “İzmir'deki düğümü çözecek olan başkandır. Sayın Başbakan bir emir verirse akan sular durur. Bir anda her şey hukuka uygun hale gelir, yeter ki Başbakan istesin” dedi.
Meclis Başkanı Değirmenci, “Hem bu mallar İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilecek, Aziz Kocaoğlu'nun şahsına değil. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'li. Bakarsınız yarın AKP'li olur. Sayın Başbakan iddialı bir siyasetçidir. Adayı da Sayın Binali Yıldırım'dır. Versin İl Özel İdare mallarını büyükşehire, Binali Yıldırım Belediye Başkanı olunca Özel İdare Mallarını en iyi şekilde değerlendirir. Yerelin malı yerelde kalsın. Devir, Paylaştırma Tasfiye komisyonu, İl Genel Meclisi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi bu dertten kurtulmuş olur” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.