Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de ‘Yıldırım’ toplantı

AK Parti İzmir’de ‘Yıldırım’ toplantı

30 Mart yerel seçimlerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yol haritası olması dolayısıyla Türk siyasi hayatında büyük önem taşıyacağına değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cİhat Akay, İzmir'de yürütecekleri seçim kampanyasının ipuçlarını verdi.

  • Ege Postası
  • 12.12.2013 - 14:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Refik Uzun, Atilla Kaya ve Aziz Demir ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü İzmir'de yapacağı aday tanıtımı ve yerel seçim hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Cuma günü Başbak
an Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Karşıyaka Arena’da gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklanması bekleniyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cİhat Akay, düzenlediği basın toplantısında İzmir'de gerçekleşecek aday tanıtım toplantısı ve seçim süreci ile ilgili bilgiler verdi.

AKAY:HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK
İzmir dışında, Manisa, Aydın, Denizli ve Uşak belediye başkan adaylarının da Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade eden Akay, “Bu zamana kadar yapılan tanıtım toplantılarında 68 il belediye başkan adayımız açıklandı. Cuma günü itibariyle beş ilin aday tanıtım toplantısı olacak. İlan edilmeyen diğer illerle ilgili de talimat gelirse sayı 12’ye çıkabilir. Ardından Isparta, Burdur, Kars ve Tunceli gibi iller de eklenebilir. Biz beş il için hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

“KAVGADAN UZAK DURACAĞIZ”
30 Mart yerel seçimlerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yol haritası olması dolayısıyla Türk siyasi hayatında büyük önem taşıyacağına değinen Akay, İzmir'de yürütecekleri seçim kampanyasının ipuçlarını da şöyle anlattı:"Yerel seçimler ülke açısından büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de yol haritası olacak. AK Parti olarak İzmir'de hizmet ve eser siyasetini ön planda tutarak seçim kampanyası yürütmek istiyoruz. Kayıkçı kavgasından uzak, hizmet, samimiyet ve eser siyasetini öne alarak, İzmir'e neler yapabileceğimizi, AK Parti belediyeciliği ile kentin neler kazanacağını halkımıza anlatmak istiyoruz. Kazananın İzmir olmasını ve eser-hizmet siyasetiyle 'sen-ben' kavgasından uzak seçim atmosferinin yaratılmasınız arzu ediyoruz."


SEÇİM KAMPANYASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Yerel seçim sürecinde partinin İzmir’de izleyeceği kampanya hakkında da bilgi veren Akay, partinin ve hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımları, 35 İzmir 35 Projesi ile sürdürülen, planlanan yatırımları halka anlatacaklarını vurguladı.

İLÇELER NE ZAMAN AÇIKLANACAK'
Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasının ardından İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarının da büyükşehir adayının da katılımıyla yapılacak çalışmalarla tespit edileceğini bildiren Başkan Ömer Cihat Akay, "İlçe belediye başkan adaylarımız da Aralık ayı sonu ya da Ocak ayı başı gibi belirlenebilir" dedi.

DAĞ VE DENİZLİ İÇİN NE DEDİ'
İsimleri Belediye başkan adaylığı için geçen vekiller İlknur Denizli ve Hamza Dağ ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Akay, “AK Parti teşkilatları olarak dedikoduya göre siyaset yapmamayı ilke edindik. Başbakanımızın açıklamadığı aday, adayımız değildir. Başbakanımız açıklamadan hiçbir belediye başkanımızın ismimi bilmem. Bu dönemde farklı bir uygulamamız var. Belediye meclis üyesi tespitinde de ahbab-çavuş ilişkisinden uzak duruyoruz. Adayları, genel merkezimizdeki heyet tespit edecek. Hem başkan, hem meclis üyesi adaylarımızın adları Başbakanımızın ağzından çıkmadıkça hiçbir söze itibar edilmemelidir” diye konuştu.

ANKET YORUMU:GERÇEK SONUÇLAR SANDIKTA ÇIKACAK
Kamuoyundaki anketler ile ilgili soruya da cevap veren Akay, “ Anketler farklı firmalar tarafından yapıldığı için farklı yorumlanabilir. Manipülatif sonuçlar da çıkabilir. Rakamlar yalan söylemez ama insanlar yalan söyleyebilir. Gerçek sonuç sandıkta çıkacak" dedi.

BAŞKA PARTİLERİN ADAYLARI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday gösterilme ihtimali ile Kocaoğlu'nun Tokat'ta yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de "Partisinin genel başkanının takdiridir. Hayırlı olsun. Başka siyasi partilerin adayları bizi ilgilendirmiyor. Biz, centilmence yarış arzu ediyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI
Ömer Cihat Akay,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki aday tanıtım toplantısı için saat 10.45 civarında Adnan Menderes Havalimanı'na geleceğini söyledi. Bornova'daki Ali Rıza Camisi ya da Bayraklı'daki Fatih Camisi'ne geçerek Cuma Namazı'nı kılması beklenen Erdoğan, daha sonra Karşıyaka Arena Spor Salonu'na geçerek aday tanıtım toplantısına katılacak.Erdoğan'ın, törenin ardından İstanbul'a hareket etmesi bekleniyor.Başkan Akay, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de ne mesajlar vereceğine yönelik soruları üzerine ise, "Başbakanımızın mesajlarını hep birlikte göreceğiz" yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.