Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Gaziemir’den AKP’ye bu kez ‘kısa metraj’ salvo

CHP Gaziemir’den AKP’ye bu kez ‘kısa metraj’ salvo

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in kaleme aldığı, partililer, gençlik ve kadın kollarının oynadığı ve AKP’nin 11 yıllık iktidarında yaptıklarını eleştirel dille ele alan ‘Diren’ isimli kısa metraj film ilk gösteriminde seyirciden tam not aldı. Galaya Leman Sam şarkılarıyla renk kattı.

  • Ege Postası
  • 12.12.2013 - 13:02
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı’nın birçok yerde sahnelediği, ünü ilçe sınırlarını aşarak büyük ses getiren ‘Canlı Dram Gazetesi’ beyazperdeye uyarlandı. İlçe Başkanı Umut Tekin’in senaryosunu yazdığı, Ilgaz Uğurluer’in yönettiği, partililer, kadın ve gençlik kollarının oynadığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (Ak Parti) 11 yıllık iktidarı boyunca hayata geçirdiği icraatları eleştirel dille ele alan kısa metraj ‘Diren’ filmi Optimum Outlet’te ilk kez seyirciyle buluştu. Seyirciden tam not alan filmin galasına Leman Sam’da şarkılarıyla renk kattı.
Kadına şiddet, çocuk gelinler, atanamayan öğretmenler, benzin zamları, tarım ve hayvancılık uygulamaları, diplomalı işsizler, tutuklu gazeteciler, gözaltındaki öğrenciler, gazla copla yaşamını yitirenler, öğrencilerin ev ve yurt sorunları, serbest kıyafet, terör, özelleştirme, nükleer enerji ve silahlanma, emekli sorunu, yoksulluk, borçlanma, çalıntı sorular, 4+4+4 sistemi, icra takipleri ve kamu kurumlarının tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılması gibi konulara vurgu yapan film, final sahnesinde Gezi Parkı olaylarını ele alıyor.

“Ne faşizm, ne diktatör”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yardımcıları Barış Erel, Ceyhan Kayhan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, il genel ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda partilinin katıldığı ön gösterimde konuşan İlçe Başkanı Umut Tekin, filmin kısa ancak emeğin büyük olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu film bir iktidarın kendi ülkesine yaşattığı dramı anlatıyor. Bu ülkenin hangi ülke, hangi iktidar olduğunun takdiri sizin. Bu ülke hangi ülkeyse o ülkenin demokratik değil, adaletsiz bir ülke olduğunu biliyoruz. Bu iktidar hangi iktidarsa faşist bir iktidar olduğunu da biliyoruz. Önlenmeyen kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, çocuk gelinler, genç işsizler, cezaevinde hayatı karartılan aydınlar, tutuklu gazeteciler, atanamayan öğretmenler, eğitim sisteminde denek haline gelen öğrenciler, sendikasız işçiler, filesini dolduramayan emekliler, kapatılan fabrikalar, özelleştirilen kamu kurumları, gazla, orantısız güçle yitip giden bedenler, şehit üzerinden pazarlıklar, sıfır sorun denilen komşu ülkelerle sırf sorun haline gelen ilişkiler, çöken ekonomi, yaşamını yitiren madenciler. Artık yeter. Ne faşizm, ne diktatör. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

“Filmi izlemesi gerekenler burada değil”
Filmin ön gösterimine konseriyle renk katan Leman Sam, filmi çok beğendiğini ifade ederek şunları söyledi: “İlçe Başkanını kutluyorum. Kendisini ne kadar takdir etseniz az. Biz bu filmi biliyoruz, gerçeklerle tekrar tekrar yüzleşiyoruz. Bu filmi asıl izlemesi gerekenler burada değiller. 12 Eylül’de bu kadar baskı yoktu. El ele verip bu işin üstesinden geleceğiz. Aydınlık günler için herkese çok iş düşüyor. Hep birlikte ülkeyi, Cumhuriyet’i, Atatürk’ün adını hak ettiği yere tekrar taşımalıyız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.