Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Gaziemir'den çok sert çöp tepkisi

AK Parti Gaziemir'den çok sert çöp tepkisi

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Gaziemir’de Belediye ile işbirliği içinde bir takım menfaat şebekelerinin olduğunu belirterek, “Bu şebekeleri yavaş yavaş ortaya çıkaracağız. İlk şebeke CHP’li Gaziemir Belediye Meclis üyesi Ali Kaya’nın başını çektiği ‘çöp ve geri dönüşüm’ şebekesidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2013 - 21:47
İZMİR - Telingün, Gaziemir’de faaliyet gösteren Kaya Vargel Geri Dönüşüm Sistemleri adındaki şirketin 2009 yılından bu yana Gaziemir Belediyesi’nin geri dönüşüm ve atık toplama işini yaptığını belirterek, bu süre zarfında şirketin 8 kat büyümesine dikkat çekti. Kaya Vargel şirketinin Gaziemir Belediyesi’nden ihalesiz bir şekilde geri dönüşüm ve atık toplama işini aldığını ileri süren Telingün, “Çöp krallarının aynı siyasi görüşteki yerel iktidar sahiplerinin eteğine sığınarak giriştikleri bu soyguna izin vermeyeceğiz” dedi.

Telingün şöyle konuştu;
“Gaziemir’de birtakım şebekeler var. Bu şebekelerle ilgili bilgiler, gerek vatandaşlarımızdan, gerek belediyede görevli insanlardan ve kamuoyundan elde edilebiliyor. Yeri ve zamanı geldiğinde Gaziemir’deki bu şebekelerin eylemlerini halkımızla bir bir paylaşacağız.

Bu şebekelerden ilki ‘çöp ve geri dönüşüm’ şebekesi. Kaya Vargel Geri Dönüşüm Sistemleri adındaki bu şebekenin başında ise CHP’li Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Ali Kaya var. Sayın Kaya, 2009 yılında bir şirketi devralıp, 2010 yılında Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Şenol’un da ifadesi ile ‘belediyenin cebinden para çıkmadan’ Gaziemir’de çöp ve geri dönüşüme katkı koyacak bu işi yapmak üzere yola koyulmuş. Belediyenin cebinden para çıkmıyor ancak kimlerin cebine ne girdiğini kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Öyle ki geride kalan 3 yılda Kaya Vargel şirketinin, vergi matrağındaki 8 kat büyüme dikkat çekiyor. Bu jet hızıyla yükseliş aslında her şeyi ortaya koyuyor. Çöp krallarının cebine biraz daha fazla para girsin diye yeri geldi, Belediye’nin talimatıyla zabıta ekipleri artık son çaresi karton toplamak olan insanların bile sırtındaki çuvallarını topladı. Çöp krallarının bu çirkin oyununu bozacağız.”

‘RUHSATLARINIZ SORGULANIR’ DİYE KORKUTARAK ATIK TOPLUYORLAR
Kaya Vargel Geri Dönüşüm Sistemleri şirketinin, Gaziemir Belediyesi’nin geri dönüşüm ve çöp toplama işini ihalesiz bir şekilde aldığını söyleyen AK Partili Telingün, “Bu şirket, Gaziemir Belediyesi’ne iş yapma yetkisi altında ilçede bulunan kurumları, kuruluşları, marketleri ‘ruhsatlarınız sorgulanır’ diye tehdit ederek, buralardan atık, ambalaj, karton, naylon, kağıt çöp gibi geri dönüşümü olan her şeyi topluyor. Bir kere bir belediye meclis üyesi, belediye ile iş yapamaz. Merak ettiğimiz bu işi CHP’li meclis üyesinin neden devraldığıdır. Firmayı devralan Sayın Ali Kaya, daha sonra dikkat çekmemek için firmayı oğlunun üzerine yapıyor. Tüm bunları belgeye dayanarak söylüyorum. Elimde tüm belgeler var. Buradan bu firmayı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Kaya’ya açıkça suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

TEKİN İSTİFA ETMELİ
Açıklamalarına devam eden Telingün, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’e yönelik de sert eleştirilerde bulundu. CHP’li Tekin’in, Kaya Vargel şirketinin de defterini tutan Mali Müşavir Zeki Kaya’nın yanında 2013 yılı Ocak ayından bu yana sigortalı göründüğünü belirten Telingün, “Bize ahlak dersi vermeye kalkanlar bu karanlık şebekenin bir parçası. Firmanın muhasebecisi SMMM Zeki Kaya, yakını ve hemşerisi olan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’i neden işletmesinde sigortalı gösteriyo? Tekin’in bu şebeke ile ne gibi bağlantısı va? Zaten matematik öğretmeni olan Umut Tekin, neden 2013 Ocak ayından beri burada çalışıyor görünüyo? Siyasetin tek limanı ahlaktır. Burada meydanlarda bizlere ahlak dersi vermeye kalkanlar önce kimin ekmeğini yediklerine çok iyi bakmalıdırlar. Gaziemirlinin çöpüne bile cebren el koyup yiyenlerin yanlarında çalışan birinin bize siyaset öğretme hakkı ve haddi yoktur. Biz ona Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un çaycısı ol dedik, o bir belediye meclis üyesinin çaycısı olmayı tercih etti. Kendisine yakışan derhal bulunduğu makamdan istifa etmesidir” dedi.

MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA ÇAĞRI
Telingün, açıklamalarının devamında Mali Müşavirler Odası’na da çağrıda bulundu. Telingün, “Çöp kralı diye tanımladığım Ali Kaya’nın, Zeki Kaya adında bir yakını var ve bu kişi mali müşavir. Bu kişi Kaya Vargel firmasının vergi numarasını odaya bildirirken Küçükler Ziraat Hayvancılık diye bildiriyor ama Maliye kayıtlarına baktığımız zaman Kaya Vargel olduğunu görüyoruz. Soruyoruz, neden böyle bir şeye gerek görmüşle? Örtmeye çalıştıkları bir ayıp mı söz konusu'” diye sordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.