Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan o sözlere açıklama

Pekdaş'tan o sözlere açıklama

Pekdaş büyük tepki aldığı, "Ne Atatürk, ne Türk bayrağı, ne de türban" sözlerine açıklık getirdi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2013 - 15:01
İZMİR- İzmir Barosu başkanlığından istifa ederek CHP'den Konak Belediye Başkan Aday adayı olan Sema Pekdaş, büyük tepki aldığı "Ne Atatürk, ne Türk bayrağı, ne de türban" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Pekdaş, "Sözlerim tamamen yargılama ile sınırlıydı" dedi.
Ege Bölge Sanayi Odası'ndaki "Kadının Toplumdaki Yeri" konulu panele konuşmacı olarak katılan Sema Pekdaş, büyük tepki toplayan "Ne Atatürk, ne Türk bayrağı, ne de türban" sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Bir avukatın yargılama sırasında üzerinde hiçbir sembol taşımaması gerektiğini belirten Pekdaş, "Sözlerim tamamen yargılama ile sınırlıydı" dedi.
BAŞKANLIĞIMI ELEŞTİREMEYENLER GÜNDEME GETİRİYOR

"Başkanlığımı eleştiremeyenler bunları gündeme getiriyor, ancak yılmayacağım" diyen Pekdaş, şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz yıl türbanlı avukatlara serbestlik tanınması yönünde bir karar çıktı. Türban kişilerin özgürlüğüdür, bu konuda baskıcı olmamak lazımdır. Ancak bazı görevler vardır ki onlarda bağımsızlığın gösterilmesi gerekir. Yargılanmak için gelen bir insanın yargılamasını yapan kişinin bağımsızlığı konusunda kuşku duymaması gerekir. Yargı faaliyeti Tüm siyasi düşüncelerinden arınmış olması gerekir. Bu nedenle cübbe giyerler, peruk takarlar. Bizim cübbelerimizin önünde düğme yoktur.  Kimsenin karşısında düğme iliklemeyiz. Cübbemizde cebimiz yoktur bunların hepsinin ayrı bir anlamı vardır. Dolayısıyla türbanlı bir kişinin avukatlık yapmaması lazımdır.

AVUKAT ÜZERİNDE SEMBOL TAŞIMAMALI

Hakkında yapılan haberlere de dikkat çeken Pekdaş, "Benim sözlerim yargılama ile sınırlıydı. Karşınıza haksız yere Atatürk'e hakaretten dolayı yargılanan biri de gelmiş olabilir. Ve bu onda bir tedirginlik yaratabilir. Bir avukatın yargılama esnasında üzerinde sembol taşımaması gerektiğini savunuyorum." diyerek sözlerini noktaladı.
Sema Pekdaş'ın Konak adaylığını açıklamasının hemen ardından sosyal medyada "Konak'ta Sema Pekdaş'ı istemiyoruz" kampanyası başlatılmıştı. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.