Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Bu kez seçimden 3,5 ay önce başladılar!”

“Bu kez seçimden 3,5 ay önce başladılar!”

1999 yılından bugüne Menemen Belediyesinde görev alan tüm Belediye Meclis üyeleri ve Belediye çalışanlarıyla Menemen’e büyük hizmetler yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Başkan Şahin; 2004 ve 2009 yıllarında seçimlere 1 ay kala başlayan “Başkan görevden alınmış, tutuklanmış” gibi asılsız haberlerin 2014 yerel seçimlerine bu kez 3,5 ay kala yeniden başlandığına dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 11.12.2013 - 14:19
İZMİR- Makam şoförünün de karıştığı, iki yıl önce yaşanan Menemen Belediyesi soygunundan hemen sonra “Bu soygun manidardır” açıklamasında bulunan dönemin AKP İlçe Başkanı ve AKP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Arif Kuran’ı bu açıklamaları nedeniyle kınadığını söyleyen Başkan Şahin şöyle dedi; “Belediye soygununda hepimiz üzüldük. Böyle bir üzüntüyü ben yaşamım boyunca çekmedim. AKP İlçe Başkanı hemen daha bir saat geçmemiş, ‘manidar bir soygun’ diyor, yani bunu soyguncular yapmadı, Tahir Şahin yaptı. Talihsiz bir şekilde en dibimdeki arkadaşımız şeytana uymuş böyle bir hadiseye karışmış. Sorumlu arkadaşlarımız yargılandı beraat etti. Bizi şikayet etti aynı arkadaş, önce Savcılık ‘soruşturmaya gerek yok’ dedi. Daha sonraya Danıştay’a gittiler ve soruşturma verdiler. 6 ay 7 gün ceza aldık bu kasa soygunundan dolayı. Allah’a çok şükür ki yolsuzluktan yada bir başka şeyden ceza almıyoruz. Bunun üzerinden siyaset yapanları kınıyorum. Öyle bel altından vurmak yok. Çıkacaksınız karşımıza adam gibi siyaset yapacaksınız. Adam gibi yarışacaksınız. Gelin yenin Belediye Ailesini hepinizin elinden öpeyim.”

“Başkan 6 ay 7 gün ceza aldı. Daha önceden de cezası vardı. Başkanlığa aday olamaz. Seçilirse Başkanlığı düşer” şeklindeki saldırıların gerçek dışı olduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Daha önce 6 ay Mahkeme Camii’ni tadile ettik diye ceza aldık. Ancak o 6 ay cezada, ‘hükmün açıklanmasına geri bırakılması’ diye hukukta bir ibare var. Bu da, herhangi bir şekilde başka ceza alırsak bu dava tekrar açılır, tekrar görülür demek. Bu 6 ayda gelmiş ancak; bu 6 ay cezanın da Yargıtay aşaması yani itiraz etme hakkımız var. Davada bir madde daha var ‘Kamu haklarından her hangi bir şekilde mağdur olamaz’ der. Yani Belediye Başkan Adaylığıma herhangi bir engel yok der. Başka bir maddede ise, bu tarihten itibaren aynı suçlardan bir daha ceza alırsak, Yargıtay da aleyhimize bozarsa, o zaman kararın devreye gireceği belirtiliyor. Biz de size bu kaleyi bırakacak değiliz. Başkan adam gibi dik durur, çünkü arkasında Belediye Ailesi gibi kuvvetli bir Aile var. Bu Belediye Ailesini size teslim etmem, etmeyeceğim de. Bu güne kadar etmediysem, bu saatten sonra da etmeyeceğim. Hep birlikte dimdik ayaktayız. Hep beraber mücadelemizi omuz omuza sürdüreceğiz.”



“Onların insanlığı o kadar”

Menemen Belediyesi Belediye İş Sendikası Temsilcisi Ahmet Gülle’nin söz alarak, “Başkanım, ‘bizim işçinin oyuna ihtiyacımız yok, ondan ikramiye vermiyorum’ şeklinde söylemde bulunduğunuz konuşuluyor” sözlerinin ardından Başkan Tahir Şahin şu açıklamalarda bulundu; “Seçim gelirken bunlar daha da yaygınlaşacak. Onların deyimiyle söylüyorum, ‘Belediye işçisinin oyuna ihtiyacı yok, Başkan ikramiye vermeyecek.’ Ben bir defa birlikte çalıştığım arkadaşlarıma hiçbir zaman Belediye işçisi diye hitap etmedim. Onların insanlığı o kadar, benim insanlığımda benim arkadaşlarıma Belediye Ailesi demek düşer. Biz bir aileyiz. İnsanın ailesine ihtiyacı olmaz m? İlk önce size ihtiyacım var. Bütün yürekliliğimle, açık ve net söylüyorum. Sokaktaki bütün insanlardan önce bu Belediye Ailesinin her birine, her birinize ihtiyacım var. Çocuğunuz 5 yaşındadır, oy atmıyordur onlara daha çok ihtiyacımız var. Çünkü bizim geleceğimiz o çocuklarımızdır. Onlar istedikleri kadar söylemeye devam etsinler.”
Tüm ikramiyeler ödendi
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, ‘Ailem’ dediği Menemen Belediyesi çalışanlarına tüm ikramiye alacaklarını ödedi. Belediye Düğün Salonu’nda Menemen Belediyesi’nin 640 işçi ve memur çalışanıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye çalışanlarına şöyle seslendi; “1999’da göreve geldiğimizde en az 8-10 ay maaşlar geriden geliyordu. 5 yıl boyunca maaşları bir ay bile gününde ödeyemedik. İkramiyeler ise 12-13 ay geriden geliyordu. O günden bugüne sıkıntıyı da mutluluğu da birlikte yaşadık. Birlik beraberliğimiz olduğu sürece altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Bugün hiçbir arkadaşımın 1 kuruş bile ikramiye alacağı kalmayacak. Ananızın ak sütü gibi hepsi bir kere değil, bin kere helal olsun, güle güle harcayın. Hepinizin nasıl çalıştığını tek tek görüyorum. Hepinize binlerce kez teşekkürler.”

Şahin; “6 ayda hallederiz dediğiniz işi biz 6 günde hallettik”
Belediye çalışanlarına ikramiyelerini ödemek için çalışmalar yaparken, “Belediye Hizmet Binası yapımında kullanılmak ve Belediyenin çeşitli işlerinde kullanılmak üzere” kredi kullanma önerisini iki kez Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin; bu öneri karşısında kendisine, “Siz bırakın biz onu 6 ayda hallederiz” diyen AKP’li Belediye Meclis Üyelerine şöyle seslendi; “Biz iktidar olmuşuz yada olmamışız. Sizin iktidar olmanızla beraber 6 ayda hallederiz dediğiniz işi biz 6 günde hallettik. Hizmette yaptık, emeğe olan saygımızı da en iyi şekilde göstermeye gayret ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.