Dolar 34,1743
%0.04
Euro 38,1258
%-0.1
Altın 2.895,670
%-0.84
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu; Millet, MHP’nin özüne dönmesini istiyor

Dervişoğlu; Millet, MHP’nin özüne dönmesini istiyor

Mevlana’nın dergahı, Ülkücülerin “değişiklik” istediği Konya’da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı D. Müsavat Dervişoğlu, 10. Olağan Kurultay delegeleri ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2012 - 12:16
KONYA MHP Konya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden “Ülkücülerin Adayı ”D. Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Hasan Kaya Üst kurul delegeleri ve ilçe başkanları tarafından İl Başkanlığı önünde karşılandı. Konya İl başkanı Kaya, İlçe başkanları ve Genel Kurul delegeleri ile toplantı salonuna geçen Dervişoğlu, “Millet Milliyetçi Hareket’i istiyor. Bize uzatılan elleri göremiyoruz. Halk kendi arasında MHP’yi Ankara’nın doğusunda CHP ile işbirliği yapmakla itam ederken, Ankara’nın batısında AKP ile işbirliği yapmakla suçluyor. Biz özümüzü kaybettik. Halk bizim özümüze dönmemizi istiyor” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Dervişoğlu’na İl Başkanı Hasan Kaya ise görev yaptığı süreçte başarılı bir il başkanı olduğunu ve kendisini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi. Ülkücülerin bu kongreden ayrışmaya mahal vermeden parti içerisinde küskünlükler ve dargınlar oluşmadan geçmesini temenni eden Kaya, Dervişoğlu’nu “sevdiğim bir dava arkadaşım” diye tanımladı ve başarılar diledi.

Daha önceki konuşmalarında olduğu gibi birlik ve beraberliğin temini için konuşmasını bile özenle hazırladığını hatırlatan Dervişoğlu,“Genel Merkezcilik yapanlara Genel Merkezciliği, Koray Aydıncılık yapanlara Koray Aydıncılığı hayırlı olsun ama ben bir tane bile Müsavatçı istemiyorum” dedi.

“TARİH YAPMAK VE YAZMAK İÇİN ADAYIM”

Gidişatı beğenmediğini dile getiren Dervişoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; Millet, Milliyetçi Hareket Partisi’ne şöyle bir dışarıdan baktığında iktidar olmaya talip bir siyasi parti ile karşılaşıyor gibi gelmiyor bana. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara talip olan bir kadrosu, iktidara talip olan bir teşkilatı, iktidara talip olan çeşitli mekanizmaları ve gençlik teşkilatlarına sahip olduğuna inanıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’ni %10 ve %15 bandında tutmanın, onu iktidar yapmaktan daha zor olduğunu görüyorum. Milliyetçi Hareketi sokaklara değil meydanlara çıkararak Tayyip Erdoğan’la hesaplaşacak hale getirmek istiyorum. Gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi tarih boyunca hep söyledikleri çıkan bir siyasi parti ve siyasi kurum konumundadır. Ama Milletin bizden beklediği bu değildir. Onu tarihçiler de yapar, zamanı geçtikten sonra bilim adamları da gerçekleştirebilir. Elli sene sonra sizlerin torunları tarih kitaplarını açtığında, bu Milliyetçi Hareket Partililer ki, dedem onlardan biriymiş, her şeyin doğrusunu söylemişler ama hiçbir şey yapmamışlar! Demesinler istiyorum. O sebeple, sadece tarihe şerh düşmek için değil yeni bir tarih yapmak, yeni bir tarih yazmak için Milliyetçi Hareketin Genel Başkanlığına adayıyım.

“BİZ BİRBİRİMİZİ SEVMEYE MECBUR VE MAHKUMUZ”

Sevginin olmadığı yerde mahcubiyet duygusu olmayacağını belirten Dervişoğlu, “ Mahcubiyet duygusunun olmadığı yerde saygısızlık yeşermeye başlar. Onun sonunda da, bir heyecansızlık oluşur. Bizim gibi dinamik hareketleri, heyecansızlık yerle bir eder, Aziz Dava Arkadaşlarım. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaşadığı sıkıntı da budur. Bir öğrenciye ya da sınıfa söylenmesi icap eden laflar, camiaya söylenip inandırılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet diye bir şey yoktur. Biz birbirimizi sevmeye mecbur ve mahkûm insanlarız. Ülkücü Hareket içinde kucaklaşmaya vesile olacak sevgiyi hakim kılmak için Milliyetçi Hareketin Genel Başkanlığına adayım” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.