Dolar 34,2574
%0.04
Euro 37,5996
%-0.1
Altın 2.877,830
%-0.31
Bist-100 8.934,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Türk dünyasına zulümler yapılırken Batın'ın ahlakı tatilde mi oluyor'

Destici: Türk dünyasına zulümler yapılırken Batın'ın ahlakı tatilde mi oluyor'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan saldırılarda hayatlarını kaybeden Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde Türkmenlere karşı soykırım...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:55
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan saldırılarda hayatlarını kaybeden Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde Türkmenlere karşı soykırım uygulandığını kaydeden Destici, dünya kamuoyunun buna sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Destici, “Yani Türkiye’de olmayan hadiseler için bile kıyamet koparıp, Türkiye’ye onlarca baskı uygulayanlar acaba niye Irak’ı, Türkmenleri görmezden geliyor. Müslümanlara, Türk dünyasına bu zulümler yapılırken, acaba bu batılıların ahlakı, vicdanı, adaleti, insanlık sevgisi hep tatilde mi oluyor.” dedi.

Destici, Irak Türkmenlerine ve Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Türkmenlere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için Kocatepe Camii'nde cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı. Kalabalık bir cemaatin da katıldığı cenaze namazı sonrası Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"DIŞİŞLERİ'NİN TEPKİSİNİ BEN YETERSİZ BULUYORUM"

Destici, "Öncelikle tabi ki üzgünüz. Türk ve İslam dünyasının her tarafında acı, zulüm ve gözyaşı devam ediyor. Irak’ta da 25 Haziran’da biliyorsunuz intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Selahattin Vali Yardımcısı Ahmet Koca ile birlikte onlarca Türkmen kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ilk hadise değil, ilk şehitler de değil. Belki son şehitler de olmayacak. Ama dünya kamuoyunun ve Türkiye’nin bu konuya sessiz kalmasını biz şahsen kabullenemiyoruz. Türk hükümetinin ve dışişlerinin tepkisini de ben yetersiz buluyorum. Derhal bu konuyla ilgili girişimler yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Türkmenlere karşı soykırıma dönüşen bu saldırıların artık sona erdirilmesini beklediklerini aktaran Destici, Türkmenlerin bu süreçte onurlu mücadelelerine devam ettiğini belirterek, her türlü yoksulluğa, gözyaşına rağmen hem bir kimlik mücadelesi hem de onur mücadelesi verdiklerini söyledi. Türkiye olarak A Partisi, B Partisi olarak değil 75 milyon olarak hatta 250 milyon Türk dünyasının Irak Türkmenlerinin yanında olması gerektiğini ifade eden Destici, Irak Türkmenlerinin olduğu gibi Doğu Türkistan’daki Türkmenlerinin de yanında olunması gerektiğini bildirdi.

"ÇİN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILMALI"

Birkaç gün önce Doğu Türkistan’da bir temizleme operasyonu yapıldığını kaydeden Destici, orada onlarca Türkmenin hayatını kaybettiğini belirtti. Bizzat Çin büyükelçisinin Dışişleri'ne çağrılarak operasyonların derhal durdurulmasının talep edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, yine gerekiyorsa Irak’a da aynı nota verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bugün, ayrıca, Nogay Türklerinin Ruslar tarafından soykırıma uğratılmasının 226’ncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan Destici, “Ben bir kere daha Nogay Türk şehitlerini rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.” dedi.

"TÜRKİYE'DE OLMAYAN HADİSELER İÇİN KIYAMET KOPARANLAR..."

Dünyanın bu soykırımları görmezden geldiğini bildiren Destici, şu ifadeleri kullandı: “Irak’ta yaşananların, Doğu Türkistan’da yaşananların, Kafkaslar'da çeşitli coğrafyalarda yaşananların acaba binde biri, bir Müslüman ülkede Hıristiyanlara karşı yapılsaydı, acaba batının tepkisi ne olurdu. Yani Türkiye’de olmayan hadiseler için bile kıyamet koparıp, Türkiye’ye onlarca baskı uygulayanlar acaba niye Irak’ı, Türkmenleri görmezden geliyor. Müslümanlara Türk dünyasına bu zulümler yapılırken, acaba bu batılıların ahlakı, vicdanı, adaleti, insanlık sevgisi hep tatilde mi oluyor. Niye bu ölümler, katliamlar karşısında batıdan zerre kadar bir ses duyamıyoruz. Bunun da cevabını bekliyoruz.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.