Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Iraklı Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Iraklı Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Irak’ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Türkmenler için Bursa’da cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı.Türkiye Kamu-Sen, Türk Ocakları, Ülkü Ocakları ve TÜRKAV Bursa şubeleri tarafından düzenlenen şehit...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:50
Irak’ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Türkmenler için Bursa’da cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye Kamu-Sen, Türk Ocakları, Ülkü Ocakları ve TÜRKAV Bursa şubeleri tarafından düzenlenen şehit Türkmenler için gıyabi cenaze namazında, tüm dünyada yaşanan zulümlere tepki gösterildi. Namazdan sonra şehitler için dua edildi. Gıyabi cenaze namazında Muhtaroğlu ve Koca’nın da resimleri tabuta yapıştırıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Mustafa Biçki, Türkmen şehirlerinin kan ağladığının altını çizdi. Irak gibi Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerinin de katledildiğinin altını çizen Biçki, şunları söyledi: “Biz milliyetçi, ülkücü Türk gençleri olarak dünyanın neresinde olursa olsun her Türk kardeşimizdir. ‘Dökülen kan, bizim de kanımızdır’ diyoruz. Türkmen ve Uygur Türkleri kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu, bu eylemleri gerçekleştirenlerin arkalarındaki kara gölgelerin önce Allah’ın sonra bizim önümüzde hesap vereceklerini buradan herkese duyuruyoruz. Allah Türklük yolunda şehit olanlara rahmet eylesin, Allah bize Türkün öç alma gününü görmeyi nasip eylesin. Bu kanı yerde bırakmayacağız.” Mustafa Biçki, Başbakan’a da seslenerek, 5 Temmuz’da Gazze’ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti başta bir tarihe erteleyerek, bu programını Kerkük ve Tuzhurmatı’ya yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Irak’ın Selahaddin şehrinde 2 kişinin düzenlediği intihar saldırısında, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Muhtaroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi şehit olurken, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.