Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Coş: Romanlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır

Vali Coş: Romanlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Romalarla buluşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Roman vatandaşlarımız toplumumuzun ve kültürümüzün önemli bir değeri ve ayrılmaz parçasıdır.” dedi. Roman vatandaşların yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:34
Adana’nın Yüreğir ilçesinde Romalarla buluşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Roman vatandaşlarımız toplumumuzun ve kültürümüzün önemli bir değeri ve ayrılmaz parçasıdır.” dedi.

Roman vatandaşların yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleriyle bir süre sohbet etti. Dernek bahçesinde kurulan mescidi gezen Coş, burada Kur’an-ı Kerim dersi alan öğrencilere oyuncak hediye etti. Korumaların elindeki oyuncaklardan almak isteyen çocuklar arasında izdiham çıktı. Dernek başkanı Hulusi Yıldırım’a çiçek hediye eden Vali Coş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Roman’ların bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğuna dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş, “Birlik ve beraberlik bakımından da Roman vatandaşlarımız her zaman sağduyulu ve dikkatli örnek davranışlar sergilemiştir. Daha önce çalıştığımız yerlerde de biz Roman kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Onların birinci sınıf vatandaş olduklarını özellikle vurguladık. Evlerinin tamirinden, ihtiyaç duydukları tesislerin yapımına kadar; camisinden okuluna, anaokuluna ve kadınların kurs verebileceği yerler konusunda roman kardeşlerimizin sorununu çözdük.” diye konuştu.

Vatandaşların TOKİ konutlarında oturmak istediklerini anlatan Vali Coş, bu sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de bu konuyu yakından takip ettiğini söyleyen Coş, “Biz Roman vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak mümkün mertebe daha fazla TOKİ’den konut verilmesi için gerekli çalışmaları yasal çerçevede yaptık. İnşallah o konuda da son noktaya geldik. Yakın bir zamanda kura çekip kimin hangi konuta oturacağı da belli olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, değerli milletvekillerimiz de bu konuyu takip ediyor. Bir an önce bu konutların sizlere verilip teslim edilmesi, bu etapta konut sahibi olamayanların da 2.etapta kalanlarında konut sahibi olabilmesi için çalışmalarımız devam edecek. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.