Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor

Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde müftülük tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgi görüyor. İlçe genelinden açılan 300’den fazla kursta yaklaşık 6 bin öğrenci Kur’an ve dini eğitim alıyor. Çocuklar yaz tatilinde hem...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:12
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde müftülük tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgi görüyor. İlçe genelinden açılan 300’den fazla kursta yaklaşık 6 bin öğrenci Kur’an ve dini eğitim alıyor. Çocuklar yaz tatilinde hem kuran öğreniyor hem de yeni arkadaşlıklar ediniyor. Diyanet işleri Başkanlığı tarafından ‘Bu yaz Kur’anı gönlüne yaz’ sloganı ile başlatılan ve binlerce öğrencinin kayıt yaptığı kurslara, Mardin genelinde 90 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

    Mardin Müftülüğü resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre her yaştan insanın kayıt yapabildiği kurslarda Kur’an, temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alıyor. Kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Dinimi Öğreniyorum, Elif-Ba ve Kur’an öğrenme CD’lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılıyor. Kurs süresince Gençlik Spor Müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlanacağı bildirildi.

    Camide arkadaşları ile keyifli vakitler geçirdiklerini dile getiren kurs öğrencilerinden Nazlıcan Çelik, kursa Kur'an ve dini bilgileri öğrendiklerini söyledi. Çelik, "Okullarımız tatil oldu. Kur’an kursuna Kur'an okumaya geldik. Yeni arkadaşlar edindik. Buraya dinimiz öğrenmeye, Kur’an okumaya geldik. Allah bizi sevsin bizim günahlarımız affetsin diye." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.