Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deutsche Bahn, bir yıllık kurstan sonra işe alacak

Deutsche Bahn, bir yıllık kurstan sonra işe alacak

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), Eylül 2013'ten itibaren yeni bir proje başlatarak en fazla bir yıl içersinde vatandaşlara bir meslek kazandıracak. Bu kişilere Münih ve Frankfurt kentlerindeki tamirhanelerinde hemen iş teklifi de yapacak...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 13:48
Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), Eylül 2013'ten itibaren yeni bir proje başlatarak en fazla bir yıl içersinde vatandaşlara bir meslek kazandıracak. Bu kişilere Münih ve Frankfurt kentlerindeki tamirhanelerinde hemen iş teklifi de yapacak olan DB, Hamburg Zanaatkarlar Odası ile ortak çalıştığı kalifikasyon projesiyle metal ustası (Metallbauer) ve elektrikçi (Elektroniker) mesleği eğitimi verecek.

Eğitim masraflarını da üstlenecek olan DB, kursiyerlere ev bulma ve eğitim esnasında aile ziyareti yol masrafları konularında yardımcı olacak. İhtiyacı olan vatandaşlara dil ve öğrenim teknikleri desteği de vermeyi hedefleyen DB, projenin Almanya'da herhangi bir meslek eğitimi yapamayıp yardımcı eleman olarak çalışan veya yabancı meslek eğitimi Almanya'da tanınmamış kişilere yönelik olduğunu açıkladı. Bu kişiler, Hamburg kentindeki Elb kampüsünde meslek eğitimi sınavlarına hazırlanacak.

Hamburg Zanaatkarlar Odası, başvuruları değerlendirdikten sonra adaylara kalifiye projesine seçilip seçilmediğini bildirecek ve seçilmişse onu 12 - 16 Ağustos 2013 tarihleri arasında Hamburg'ta düzenlenecek beş günlük 'Aksiyon Haftası'na davet edecek. Bu sürenin ardından aday, yetkililerle birlikte becerilerini test edecek ve hangi alana (elektrik - metal) daha uygun olduğuna karar verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.