Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de 'tahliye bayramı' var!

Dikili'de 'tahliye bayramı' var!

4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp sabah saatlerinde de Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Dikili, Bergama Cezaevi'ne koştu.Dikili Belediyesi'nde garaj ve jeotermal ihalesinde yapılan usul hatasından dolayı 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası alan ve Bergama Cezaevi'nde tutuklu bulunan 8 kişinin gün içinde tahliye olması bekleniyor.Tutukluların aileleri ve Dikili Belediyesi çalışanları Dikili girişinde konvoy oluşturdular. Yargıtay'ca cezası onanan,aylardır İsveç’te olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ise kulağı Bergama'da...Ege Postası'na konuşan Özgüven, " Bergama’dan savcılıktan gelecek haberi bekliyorum. Dönüş tarihiyle ilgili gün içinde karar vereceğim. Bana sorarsanız 1 Mayıs’ta İzmir’de olmak isterim. Hakkımda arama kararı var. Onun kaldırılması gerek önce" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 12:36
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kanunu onayladı.Kanunun Resmi Gazete’de sabah saatlerinde yayınlanmasıyla birlikte gözler İsveç ve Dikili’ye çevrildi. İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven için dönüş Bergama Cezaevi'nde bulunan 8 kişi için de tahliyeleri için geri sayım başladı.

4. YARGI PAKETİ'NE KÖŞK'TEN ONAY HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AİLELER YOLA ÇIKTI
Yasanın onaylanmasının ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından garaj ve jeotermal ihalesinde yapılan usul hatasından dolayı 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası alan ve Bergama Cezaevi’nde bulunan, CHP'li Meclis üyesi Sedat Öcal, eski meclis üyesi Bülent Karataş, emekli Yazı işleri Müdürü Canan Işık ve Gelir Şefi Ahmet Karataş eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz ve emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan’ın tahliyeleri öğleden sonra gerçekleşecek. Şu saatlerde Dikili Belediyesi çalışanları ve cezaevinde bulunanların aileleri otobüslerle Bergama Cezaevi’ne doğru yola çıktı.Avukatlarda Bergama Adliye Saray'ında savcılıktan gerekli evrakları alıyorlar.  Tahliyelerin ardından 8 kişinin Dikili girişinde oluşturulan araç konvoyuyla ilçe merkezine geleceği öğrenildi.

AVUKAT ÜSTÜNDAĞ: TAHLİYE OLUYORLAR
Tahliyeler için Bergama'ya doğru yolan çıkan avukat Muhittin Üstündağ, “ Tasarının Cumhurbaşkanlığı’nda onaylanmasının ardından Resmi Gazete’de de yayımlandı. 8 çalışanın yargılandığı her iki dosyada da mahkumiyetin yeniden yapılandırılması ve alacakları cezanın da 10 ayın altında olacağı içinde hükmün ertelenmesinden yararlanmaları durumu vardı. 8 kişi için uyarlama yargılama yapılmak suretiyle tahliye olacaklar. Öğleden sonra Ağır Ceza Mahkemesi hükümlülerin uyarlama yargılama talebini cezaevine gönderecek. İnfaz durdurulacak. Arkadaşlarımız tahliye olacak” dedi.

ÖZGÜVEN: 1 MAYIS’TA İZMİR’DE OLMAK İSTERİM
Aylardır İsveç’te olan ve hakkında yakalama kararı olan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in kulağı da Bergama’dan gelecek haberde….Ege Postası’na konuşan Özgüven, “ Bergama’dan savcılıktan gelecek haberi bekliyorum. Dönüş tarihiyle ilgili gün içinde karar vereceğim. Bana sorarsanız 1 Mayıs’ta İzmir’de olmak isterim. Hakkımda arama kararı var. Onun kaldırılması gerek önce” dedi.

“KİRLİLİĞİ ÜZERİMDEN ATANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”
Döndüğünde mücadelesinin sonuna kadar süreceğini belirten Özgüven, “ Ben ve arkadaşlarım suç işlediğimiz için ceza almadık. Kamuoyunun büyük çoğunluğu bunu biliyor. Yasaya dayanarak affedildik. Ama biz suç işlemedik ki…Kirliliği üzerimizden atana kadar mücadelem sürecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.