Dolar 34,1368
%0
Euro 38,0526
%0.36
Altın 2.882,200
%-0.11
Bist-100 10.069,00
%1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilan'ın arkadaşları: İş yerlerine polis zarar verdi

Dilan'ın arkadaşları: İş yerlerine polis zarar verdi

İstanbul'daki 1 Mayıs olayları sırasında yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, iş yerlerine polisin zarar verdiğini öne sürdü. Alp’in arkadaşları, Dilan'ın elindeki şişenin içerisinde sirke olduğunu söyledi.Olaylı 1 Mayıs günü...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 14:06
İstanbul'daki 1 Mayıs olayları sırasında yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, iş yerlerine polisin zarar verdiğini öne sürdü. Alp’in arkadaşları, Dilan'ın elindeki şişenin içerisinde sirke olduğunu söyledi.

Olaylı 1 Mayıs günü Dilan Alp isimli eylemci yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Alp’in yaralanmasına güvenlik güçlerinin sebep olduğunu iddia eden arkadaşları, İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında bir açıklama yaptı. Emniyetin dağıttığı Dilan Alp’in elinde şişe bulunan fotoğrafa tepki gösteren Dilek Odabaşı, şişenin molotof bombası olmadığını ve içinde sirke olduğunu ileri sürdü. Sirkenin biber gazına karşı nefes almaya yardımcı olduğunu söyleyen Odabaşı, “Sirke, limon gibi biber gazının etkisini azaltan bir şeydir. Gözleri açmaya yarar. Herkeste sirke vardı. Zaten planlanmış bir şeydi. Az çok neyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Söz Dergisi muhalif çizgisi olan, sisteme karşı çıkarılan bir mecmuadır. Dilan da bizler gibi illegal şeylere karışmamıştır. Dilan diye gösterilenler Dilan değildir. Devlet kendini aklamak istiyor. Elinde sirke şişesi olan Dilan’dır. Ama onun dışında taş ve molotof atılırken görüntüler Dilan’a ait değildir.” iddiasında bulundu.

‘Olaylar sırasında onlarca iş yerinin zarar görmesi ve polislerin yanma tehlikesi geçirmesi’ ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Odabaşı, iş yerlerinin polisin attığı gaz bombaları sonucu zarar gördüğünü ileri sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.