Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dink davası sanıkları, süren soruşturmada ifade verecek

Dink davası sanıkları, süren soruşturmada ifade verecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili devam eden soruşturmada savcılık, cinayetle ilgili karara bağlanan dosyanın bazı sanıklarının ifadesini alacak. Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş’ın, sanıklar...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 17:41
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili devam eden soruşturmada savcılık, cinayetle ilgili karara bağlanan dosyanın bazı sanıklarının ifadesini alacak.

Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş’ın, sanıklar Yasin Hayal, Ogün Samast, Erhan Tuncel, Ersin yolcu ve Ahmet İskender'in de aralarında bulunduğu bazı eski sanıkların ifadesini alacağı belirtildi.

Savcılığın geçtiğimiz günlerde de aralarında polis ve jandarma görevlilerinin de bulunduğu 10 kişinin ifadesini aldığı kaydedildi. 'Bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesi alınan bu kişilere, adı geçen sanıkların bağlantıları ve Trabzon'dan İstanbul'a gelişleri hakkında sorular sorulduğu ifade edildi.

Dink cinayetiyle ilgili ilk davada 20 sanık yargılandı. Örgüt yönünden beraat eden sanıklardan bazılarına çeşitli oranlarda ceza verilmişti. Dosya temyiz için Yargıtay’da bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.