Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri Bakanlığı'nda Danimarka'ya tepki: En güçlü şekilde lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı'nda Danimarka'ya tepki: En güçlü şekilde lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, "Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları, olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.07.2023 - 09:35
  • Güncelleme: 26.07.2023 - 09:36

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik devam eden saldırılara yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de (25 Temmuz) biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir.

Bu tarz saldırılar, sadece milyarlarca Müslüman'ı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar vermektedir.

Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.